Valpdagbok för S-kullen >>>>
 

25/2Skönt i eländet är i alla fall att frallatjejen som är kvar växer och är normal. Men jag tror att hon är väldigt liten jämfört med andra i samma ålder men hon har mycket humör och är sjukt söt :)

21/2 Nu är kampen över för den lilla tjejen :( Har aldrig varit med om en valp som har kämpat så mycket för att överleva som den lilla gjorde, men nu tog kampen slut...
Skönt i alla fall att syrran verkar växa och ha det bra

20/2 Gioia gör allt för att försöka hålla liv i den lilla tiken. Hon kan ibland komma med den lilla valpen i munnen och lägga henne nedanför nån av oss. Då vill hon att vi ska följa med till valplådan och se till att hon diar henne. Älskade, duktiga Gioia

16/2 Idag så ville Beyonce vara nere med mej i vardagsrummet så då fick hon det. När jag sa till henne att nu måste hon gå upp och ge valparna mat så tyckte hon inte alls att det var en bra ide. Så jag följde med henne upp och såg till att hon gick till valparna. Efter ett tag så skulle jag gå upp och se till att allt var ok så då hade hon gått iväg med lilla tiken lila. När Pekka och Leo kom hem så hittade de henne vid ytterdörren.
Då kommer Gioia och plockar upp henne och bär in henne till sina valpar i hundrummet och valplådan. :) Då sa jag till Pekka att då kan ju lika gärna den stora tiken få vara där så får Beyonce vara utan valpar, eftersom att hon ändå är så dålig på att äta att hon inte har nån mjölk, eller i alla fall mjölk med massor av näring i.

14/2 Inatt så har de inte fått nåt tillägg men båda två har klarat natten bra och även gått upp i vikt. Så vi kan ju hoppas att Beyonce får behålla de här två valparna.

13/2 I morse så låg hanen död, så man blir så ledsen. Vi ska få svar idag om det är herpes så just nu känns allting skitjobbigt. Veterinären Frida ringde på em och sa att det var inte herpes så det kändes som den allra högsta vinsten att vi inte behöver oroa oss för tollarvalparna.
Under natten dog även lilla rosa.... Känns rätt pissigt just nu eftersom att vi inte har en aning om vad som har hänt med valparna. Vi är sjukt tacksamma för all hjälp som vi har fått av Tina genom supporthjälp via telefon. Tina du är guld värd.

12/2 Eländet fortsätter för nu dog även rosa och ljusblå :( Nu har Beyonce och valparna fått flytta ut till köket och Gioia till stora valplådan. Självklart var Beyonce tvungen att protestera eftersom att jag i hennes ögon är hennes egendom men med lite tydliga förklaringar så gick det bra. Veterinären Frida ska komma hit och träffa Buddy och ta herpesprover på Beyonces valpar. ´Frida skrev också ut vetrimoxin till valparna så det ska vi börja ge i morgon.

9/2 Nu låg mörkblå död när jag kom till valplådan :( Verkar som om det här aldrig kommer att ta slut.

7/2 Idag så dog mörkblå hanen :(

3/2 Så ledsamt men nu idag så låg mörkgrön död när jag gick för att titta till valparna... Medan jag satt där så såg jag att en annan inte rörde sej nånting och då kändes det jättejobbigt att även grön som var tjock och fin var död.  Mörkgrön hade gomspalt så det var ju inte oväntat men ledsen blir man ju i alla fall.... Inatt så fick Beyonce feber så jag ringde till Vännäs och förklarade hur det var. Så Lisa ville att vi skulle komma upp med hela gänget men jag sa att den resan kommer inte valparna att klara av. Så jag ringde i stället Öviks djursjukhus och fick prata med en trevlig veterinär. Vi åkte in med hela gänge så Frida fick vätska upp de valpar som var uttorkade och Beyonce fick Vetrimoxin. Hoppas att det vänder nu... Jag och Pekka turas om att sitta och ge valparna tillägg varannan timme dygnet runt så det blir inte mycket sovande. Pekka väcker mej vid 23.30-00.30 när jag går till valplådan. Innan han går på jobbet så byter han av mej så att jag får sova en timme innan det är dax att vara med valparna igen. Mamma är snäll och kommer hit en stund mitt på dagen så att jag får sova några timmar då och sen när Pekka kommer hem från jobbet så får jag sova och han sitta med valparna. Man kan ju hoppas att det här inte kommer att vara hela tiden... När valparna håller på att torka ut så får vi ge dem honungsvatten med en 1ml spruta och de valpar som inte kan suga på nappen får också vällingen med en spruta som man droppar vällingen in i munnen på dem. Hade aldrig kunna tro att det ens kunde vara så här besvärligt att ha en kull valpar. Tina är guld värd som kan se via webbkameran vad jag ska göra och styra upp allting. Teknik kan vara väldigt bra ibland :)

1/2 -15 kl 24.00 ringer jag till Vännäs jourtelefon för att kolla att det var ok att vi kunde komma in med Beyonce. Veterinären tyckte att vi först skulle åka in till Öviks djursjukhus för att ta en röntgenbild där men jag sa att det hinner vi inte för att tempen har stigit så fort.
Kl 23.15 var den 37.1, kl 23.45 var tempen 37.6 och precis innan jag ringde så låg den på 37.8. Beyonce gjorde inga av de vanliga tecknen innan de ska valpa, bädda, orolig, hässjar etc
Eftersom att vi har rätt långt att åka till Vännäs ca 15 mil enkel och det var dåligt väder (snö och oplogade vägar) så vågade jag inte vänta hemma och se om det skulle hända nånting.
Till slut lyckades jag övertala veterinären att vi måste åka in med henne nu om vi ska kunna rädda valparna. Så vi åkte och kl 02.30 var vi framme för vi fick åka en omväg över Umeå så att vi inte skulle köra fast på nån oplogad liten väg.
När vi kom dit så tog veterinären en blodstatus och kalkstatus och de värdena var bra.
Vi frågade om hon kunde snitta så att det inte skulle hända nåt med valparna eftersom att Beyonce fortfarande inte hade ett enda tecken på att hon skulle vilja valpa. Det här var dygn 63.
Veterinären tyckte att vi skulle vänta och se om hon skulle sätta igång själv med att få värkar.. Jag sa att sannolikheten är ju inte stor eftersom att hon är så otroligt lugn och bara ligger och sover/vilar. Veterinären säger då att hon har ju inga flytningar som de brukar ha innan de ska valpa. Jag frågade vad hon menade för flytningar för det enda jag har sett på mina tikar är de som kommer precis med valpen, dvs fostervatten odyl. Men de kommer ju inte som en signal en stund tidigare utan vid valpningen. Det var ju inte riktigt bra att jag sa så, så veterinären blev lite ställd mot väggen för hon trodde väl att jag inte visste nånting.
Då slutade hon med att säga att det blir ju ingen operation nu i alla fall utan det får i så fall bli vid 7-tiden när det kommer mer personal. För nu skulle hon gå och sova några timmar.
Sen kom hon tillbaka igen och sa att hon hade ringt till Helsingborgs djursjukhus och att de inte heller snittade om det inte behövdes. Jag frågade vilken veterinär hon hade talat med men det visste hon inte.
Då började hon säga OM det skulle bli snitt så var det ju på vårt ansvar och att det kunde ju hända att de måste ta bort livmodern på henne också.
Jag frågade varför de skulle ta bort den om det inte var nåt fel på den? Det fick jag inget svar på. Jag sa att det är väl självklart att jag tar ansvar och vi får ju inte ut på nån försäkring oavsett hur det går så jag ville verkligen att hon skulle snittas så att inte både Beyonce och valparna skulle dö bort för oss.
Hon gick iväg igen och var borta länge. Klockan blev 7 men ingen kom och sa nånting om hur det skulle bli. Vid 8-tiden så kom och sa att narkosveterinären var tvungen att  åka till en akut sjuk häst och hade dessutom kört fast. Så det var bara att fortsätta att vänta.
Så äntligen vid 10.30 tiden så kom de och hämtade Beyonce. Då had jag börjat att bli orolig eftersom att hennes slemhinnor börjat att bli väldigt bleka. Det kollade inte ens veterinären utan jag fick säga till om det. Sen gick de lugnt till operationen med Beyonce i koppel.
Jag frågade innan de gick hur lång tid det skulle ta och cirka 30 min sa hon då. Klockan blev 11,
klockan blev 115, fortfarande hade vi inte hört nåt om hur det hade gått. Då började jag bli mer orolig.... Klockan blev 11.30 fortfarande inte ett ljud om hur det hade gått..... Nu var jag superstressad, Det är ju skitjobbigt att inte veta och inte heller kunna göra nåt.
Kl 11.40 så kom en annan veterinär ut med Beyonce som låg i hennes famn och jag började grina som en dåre. Hade ingen aning om att jag tyckte så mycket om henne men vi har ju boundat på slutet av hennes dräktighet.
Pekka frågade hur många valpar det blev och då säger hon 7st! OMG! Vi som hade gissat på 6 tyckte ju att vi hade tagit i, kanske i överkant.... 4 hanar och 3 tikar.
Lilla gumman vad hon gått igenom. Vi fick sitta och nypa dem och verkligen hålla igång dem så att de inte skulle bli slöa och dö bort för oss. Vi hade korgen under en värmelampa tillsammans med Beyonce så att de inte skulle bli så kalla. Pekka tyckte att det var lite obehagligt att sitta och nypa valparna men det måste man göra för att de inte ska somna och inte vakna upp nåt mer.
Det gick bra så efter ett tag så kunde vi åka hem efter att Beyonce fått dricka vatten (det blev ju jättevarmt för henne att ligga där under värmelampan)
Så det kändes både skönt och lite jobbigt med bilresan hem som tog ca 2.5 timme.
Men nu är det bara att hålla tummarna att allt kommer att gå bra med valparna.