Ozzys TJH
   
9/12 Mer träning från Catrines sida:

TJH Träning

Precis hem kommen från en väldigt lyckad och trevlig tränings dag:)
Idag träffades vi i Mattmar å la spår där, jag å jennie la ett varsit spår parallet med varann (konkuransspår) å sen korsade vi varann, detta va mitt på en lägda, spåren va ca 200 m.

Sen åkte vi till sågen i mörsil å körde lite lydnad, det va några stycken som ska ska tävla i morron så ja hakade på deras grupp mest för att få träna platsliggning, som gick klockrent:D han låg jätte fint,  bra med dom här träffarna när man ha chans att å lägga med nya hundar mest hela tiden!!

Sen åkte vi tillbaka till Mattmar å gick spåren, Ozzy va lite fundersam första metern över va det va han skulle följa men sen gick han hur bra som hellst, markerade alla föremål jätte bra klarade krysset bra också, han har nog aldrig gått ett spår så här bra:D

Efter de åkte vi hem till Eva å Bobbo å åt skinkstut å drack glögg me pepparkakor mums! efter de gick vi ut å körde sittande bevakning som också gick ganska bra, Ozzy blev lite rastlös men jag e väldigt nöjd med hela dagen!!

Nästa träning blir nu inte förens 7 januari så nästa vecka blir det lite jullov eftersom att Jennie är i Stockholm då också.

kram

25/11 Mera träning från Catrines sida:

TJH Träning

Äntligen blev det tråning av med gänget!!! det va inte en dag försent:)
Vi träffades i mattmar för dom som inte riktigt visste vart vi skulle. När vi kom fram till sågen i Mörsil så gick vi först igenom vad vi skulle göra idag, sen gick vi iväg å la ett kort spår åt hundarna ett så kallt hårdspår.

Efter det tog vi med oss hundarna å gjorde lite stadga övningar, vi satte hundarna på två led mot varann å sen fick man gå e mellan raderna å köra lite läggande å sånt om man ville. Ozzy va jätte duktigt gick jätte fint fot hela tiden, tittade inte äns åt dom andra hundarna ( vi va 14 st) körde en läggande utan problem!

Sen när vi va klar med det gick vi spårena, Ozzy va först lite brydd över att vi skulle spåra mitt på en plan med massa spånhögar å inte i skogen! men det gick jätte bra till slut:) Nova skötte sig också jätte bra, klarade spåret utan problem, dom e så duktiga våra rödingar:D

Sen åkte vi hem till Eva å skrev på pryo avtalen så vi får snart hämta ut våra gröna kläder:) sen gick vi igenom spårena å lite för kommande träffar.

nu ska jag gå å äta lite, ha en trevlig kväll!!

15/10 Mera träning:
Igår var det återigen dags för träning med tjh-gruppen. På schemat stod spårning, lydnad, teori och så fick vi kolla på när två mer erfarna hundar gick en patrullstig. Spårningen gick bara bra, vi hade lite problem med upptaget men till slut så fixade han de! Lydnaden gick vi mest igenom lite och fick lite tips på hur man kan lära in framförgående

8/10 Här fortsätter Catrines berättelse:
Idag har vi varit på vår första träning där vi fick göra ett litet spår prov på 250M ungefär, där dom ville se hur intresserad hunden var av att spåra.
Ozzy klarade de galant!! Han hittade båda sina föremål som var i spåret, det var bara han och en till hund som hittade fullt.  Nova hittade tyvärr ingenting alls, men det va hennes första spår också. Men med lite träning så kommer hon nog att bli lika duktig som Ozzy.

24/9 Idag så fick Ozzy komma med på inträdesprovet till TJH som han klarade på en gång. Himla skoj så nu hoppas vi att resten kommer att gå lika bra! Vi håller tummarna för er såklart!
Catrines kommentar:
Idag åkte vi iväg till Mörsil för att titta på när dom andra gjorde inträdesprovet till TJH. Men det slutade med att vi också fick göra det eftersom att det bara är ca 2 veckor kvar tills Ozzy fyller 1år! Han gjorde det jätte bra, ingen som helst reaktion på skottet, jätte skönt:) Passiviteten och patrullstigen klarade han också jätte bra! Så om två veckor den 8/10 börjar kursen med spårning, tyvärr missar vi utställningen då, men det får väl vara hänt då...

13/9 Catrines kommentar:
 I går var jag, Daniel och Jennie som också har tollare i väg till Mörsil för att lyssna på lite info om tjänstehund. Det lät väldigt intressant. Nästa helg ska dom ha intagningsprov, men Ozzy är en månad för ung så han får inte göra det då. Men som tur är så får vi haka på kursen ändå och göra intagningsprovet när han fyllt 1 år och röntgad höfter och armbågar. Är allt bra så får vi fortsätta kursen som är på ungefär 1 år.
Skit kul ska det här bli:) Tänk att Ozzy ska gå i pappa Odins fotspår! ;)