Eliska utställningsresultat >>>>

 

Datum Plats Domare Resultat
     
 

Bedömning:

 

Datum Plats Domare Resultat
     
 

Bedömning:

 

Datum Plats Domare Resultat
100815, inoff Bjurholm BHK Tommy Danielsson ökl 1kk HP BIM

Bedömning:

Bra tänder och bett. Mkt bra proportioner i skalle. Bra överlinje. Välutvecklad kropp. Bra rörelser fram och bak. Tillräckligt vinklad fram och bak. Välburen svans, välburna öron. Vacker färg. Trevligt temperament. Välvisad

Datum Plats Domare Resultat
080615 SKK Vännäs Wilfried Peper, Tyskland ökl 1kv 1kk 1btkl CK CERT CACIB BIR CHAMPION!
  

Bedömning:

Utmärkt typ och helhetsintryck.
Wellbalanced feminine bitch. Excellent head. Perfect bite. Excellent topline, proportions, angulations, chest and tail. Correct feet. Overall excellent coat. Moves flunthly and parallell

Välbalanserad feminin tik. Utmärkt huvud. Perfekt bett. Utmärkt överlinje, proportioner, vinklar, bröst och svans. Korrekta tassar. Överhuvudtaget utmärkt päls. Rör sej flytande och parallellt.

Min kommentar: Det var otroligt skojigt för efter att domaren hade kollat på Eliska så tog han mej i hand och gratulerade mej till en utmärkt hund och då tändes det ett litet hopp och lyckan var total då vi fick vårt CERT och därmed blev Eliska champion.... Very nice!

Datum Plats Domare Resultat
080524 SKK Sundsvall Rajic Branislav ökl 1kv 1kk CK 2btkl

Bedömning:

2.5 years old bitch. Excellent size. Good feminine balance. A bit heavier in ? . Excellent coat. Good topline, tail and angulation. A bit too low pastern, but still very sound movement with correct head carriage. Tail should be carried higher. Frontlegs slightly out to elbows.

2.5 år gammal tik. Utmärkt storlek. Bra feminin balans. Lite för tung i Utmärkt päls. Bra överlinje, svans och vinklar. Lite för låg på hanlovarna, men fortfarande väldigt sunda rörelser och med korrekt buret huvud. Svansen skulle ha varit buren högre. Något lösa armbågar fram.

Datum Plats Domare Resultat
080308 Sundsvall Göran Bodegård ukl 1kv 1kk CK 3btkl

Bedömning:

Söt, fin kon(?)byggd, mycket vackert huvud. Fint tillbakalagd front. Bra bakställ, välutvecklad kropp, rör sig snyggt från sidan. Något armbågsvid. Bra päls

Datum Plats Domare Resultat
071215 HUND 2007 Nina Karlsdotter ukl 1kv opl kk

Bedömning:

Typ och helhetsintryck: mycket god. Uttrycksfullt huvud, bra form. Något runda ögon, Välburna något stora öron. Bra hals och rygg. Något avfallande kors. Står lite underställt. Välutvecklad kropp. Något lång i länden. Bra benstomme. Lite veka mellanhänder. Tillräckligt vinklad fram och knappt bak. Rör sig med något kort steg. Bra svans. Pälsen kunde vara lite mjukare. Bra tecken. Välvisad.

Datum Plats Domare Resultat
071125 SSRK/Vb Karl-Erik Johansson ukl 1kv HP 1kk

Bedömning:

Utmärkt typ och helhetsintryck. Mycket typisk huvud. Bra uttryck, Bra bett, Bra hals och rygglinje. Utmärkt bröstkorg. Bra vinklar. Lösa tassar. Rör sig okej. Bra pälskvalitet.  Mentalitet OK

Datum Plats Domare Resultat
071007 SKK Sundsvall Elina Tan-Hietalahti ukl 1HP kv 2kk
 

Bedömning:

Proportionerlig tik med trevligt temperament. Mycket feminint vackert huvud. Bra uttryck. Bra proportioner i kroppen. Tilltaget förbröst, bröstdjup och längd. Mycket bra hals och rygglinje. Lagom vinklad. Vacker röd färg. Rör sig något brett framifrån. Bra från sidan.

Datum Plats Domare Resultat
070929 Mittlabben Kerstin Henriksson ukl 1kv
 

Bedömning:

Något långsträckt tik. Välformat huvud. Bra ögon och öron. Korrekt bett. Bra hals. Något föhöjd över länden. Bra kors. Tillräcklig bröstkorg och passande stomme. Mjuka eftergivna tassar. Rör sig med bra steg. Tillräcklig päls.

Datum Plats Domare Resultat
070722 Högbo Lena Hägglund ukl 1kv 3kk

Bedömning:

Utmärkt storlek och helhetsintryck. Välutvecklad ungtik med fina proportioner. Välformat feminint huvud med bra uttryck. Harmonisk överlinje. Bra skuldra. Något rak i överarmen. Mycket bra vinklad bak. Välformad bröstkorg. Rör sej med utmärkt steg från sidan, tåar in fram. Bra pälskvalitet. Trevligt visad.

Min kommentar: Jag hade handler! *skratt* Det var Henrik som visade Eliska och det var första gången de sågs så det gick hur bra som helst! TACK snälla för en superbra handling, jag hade då inte gjort det bättre själv! Kram och tack!

Datum Plats Domare Resultat
070617 SKK Vännäs Bertil Lundgren ukl 1kv 1kk

Bedömning:

Mycket god storlek och helhetsintryck. Bra storlek och proportioner. Feminint huvud som har bra form. Välburna öron. Bra hals  och skuldra. Tillräckliga vinklar fram. Bra bröstkorg. Lite lång i länden.. Ej helt stabil i rygglinjen. Tillräckligt högt buren svans. Välvinklad bak. Rör sej med bra steg men är lite för tung. Bra benstomme. Bra pälskvalitet och färg. Välvisad!

Min kommentar: Ja det är tur att man är van det där med att de är för tunga! *fniss* Mitzy har ju fått det ett antal gånger.... Men om domarna kunde vara tyst om det där med "annars så hade jag nog gett henne nåt mer...." Liska vann ju i alla fall sin klass och det var ju skoj för nu var det ju två till som inte var HUmmelvikare som var med. Jag var i alla fall supernöjd med att Liska stod så fint inne i ringen och såg ut som att hon tyckte att det var ganska skoj. Eliska har ju flera gånger lagt sej i ringen eftersom att hon tyckt att det varit så tråkigt. Trevlig domare den här gången så det var tur för mej att haninte kände igen mej från när han dömde Vilma då jag skällde ut honom! :=)

Datum Plats Domare Resultat
070610 SSRK Kramfors Filip Johnsson ukl 1kv 1kk CK 1btkl CERT BIR

Bedömning:

Utmärkt storlek och helhetsintryck. Feminint huvud med härligt uttryck. Bra hals/rygglinje. Utmärkta vinklar fram/bak. Välutvecklad kropp. Utmärkta lår. Utmärkta rörelser.

Datum Plats Domare Resultat
070609 SSRK Övik Erling Kjaer Pedersen, Danmark ukl 2kv

Bedömning:

Mycket god typ och helhetsintryck. Fin hals. Normala vinklar. Utmärkt bröstkorg. Aningen lång länd. Fin päls. God benstomme. Något karprygg i rörelse. Sunda rörelser.

Min kommentar: Jag tror att ringsekreteraren har skrivit fel i kritiken! (Förlåt Lena...) Men domaren kom fram och han förklarade med handen vad han tyckte var fel på Eliska och då var det att hon svankade ryggen. Alltså motsatsen till karpryggen... *skratt* Men det spelar ingen roll, för vi kommer igen!

Datum Plats Domare Resultat
070512 SKK SV-07 Österbybruk Fredrik Norgren 1kv opl kk

Bedömning:

Mycket god typ och helhetsintryck. Vackert feminint huvud. Bra ögon och öron. Lagom lång hals. Något eftergivande rygg. Bra kors, ben och tassar. Bra vinklar fram, tillräckliga bak. Steget kunde vara något längre och effektivare. Bra temperament.

Min kommentar: Jag är jättenöjd med den kritiken! Jag tackar för gräset så att domaren tydligen inte såg hennes spretiga tassar, eller då tyckte han att det var bra med mycket simhud! :=) Precis som förra gången i Stockholmsområdet så pinkade hon inne i ringen i flera minuter och vi hade varit ute med henne så många gånger men den tjejen gör som hon vill. Det är tur att hon är så snäll och rar att det inte gör nåt, men Lena vill inte ställa henne någon mer gång... *fniss* Ropar genom cybervärlden: Annelie: vill du ställa Eliska nere i Högbo? *skratt* Eller då tar jag med mej Karl-Oskar så att jag kan sitta på honom och vänta tills hon har pinkat klart! :=) Det löser sej..... Mammas gullhjärta!

Datum Plats Domare Resultat
070303,off SSRK Piteå Jan Roger Sauge, Norge junkl 1kv 3kk

Bedömning:

Tik av mycket god typ. Sött huvud. Bra hals. Något kort överarm. Bra ben. Stark rygg. Tillräckligt vinklat bakparti. Rör sej Ok. Ej i bästa päls.

Min kommentar: Han var så snäll med Eliska för jag var alldeles säker på att hon skulle få en tvåa eftersom att hon hade i princip ingen päls alls... :=) Så jag tackar Gizela för handling och är otroligt nöjd med deras resultat! Kram och tack till er!

Datum Plats Domare Resultat
061210 HUND 2006 Ing-Marie Hagelin junkl 2

Bedömning:

Välutvecklad för sin ålder. Välutvecklat huvud. Bra benstomme. Slutna, platta tassar. Kort kors. Högt ansatt svans. Normala vinklar. Behöver strama upp rygglinjen. Bra bröstkorg. Något stötigt baksteg.

Min kommentar: Ja vad ska man säga om lilla Eliska stumpan??? Hon började med att sätta sej och pinka mitt framför domaren när det var dags för hennes bedömning! Som tur var så var det en väldigt trevlig tant som dömde och hon var väldigt förstående när jag stod där och torkade piss så att det stod härliga till.... Tror du att jag fick hjälp av supportgruppen? Nepp just då var det INGEN som ville känna varken jag eller Eliska kändes det som.... Sen blev hon alldeles tossig och skulle inte springa utan for och bet i kopplet och var allmänt busig så jag har inga som helst problem att förstå att hon fick en tvåa för de kunde inte se något steg överhuvudtaget på henne kändes det som! *skratt* Domaren var som sagt väldigt trevlig och kom fram och sa till mej att hon tyckte att jag skulle vänta ett tag med att ställa ut henne tills hon hade kommit ikapp med rörelserna... Och vi ska inte på några fler utställningar så det var ett väldigt bra råd eftersom att det kan jag följa utan problem! *skratt* Men hon är min lilla stumpo i alla fall, fast Eliska tyckte att det var för stort med så mycket runt omkring och precis överallt.... Inte så att hon var rädd, men hon ville inte visa sej heller. Tur i alla fall att hon älskar människor...

Datum Plats Domare Resultat
061126 SSRK Vb Umeå Inger Boström junkl 1kv 2kk
Bedömning:

Bra könsprägel. Ganska välskuret huvud. Tillräcklig hals. Bra bröstkorg. Visas i onödigt högt hull. Lösa armbågar. Bra benstomme. Lite spretiga tassar. Balanserande vinklar. Bra päls. Typiska vita tecken. Gott temperament. Rör sej med tillräckligt steg från sidan.

Datum Plats Domare Resultat
061008 SKK INT Sundsvall Hans Almgren junkl 1kv 1kk CK 4btkl
 
Bedömning:

För åldern välutvecklad vad gäller massa och substans. Vackert kilformat huvud. Stark rygg. Lång välutvecklad bröstkorg. Starka ben. Välvinklat bakställ. Jämnt röd färg på kroppen. Tät dubbel päls som ligger väl på kroppen. Spänstiga rörelser. Visar intresse.

Datum Plats Domare Resultat
060930 Mittlabben, Övik Lena Hägglund junkl 1HP 3btkl
Bedömning:

Mycket tilltalande och välbyggd juniortik. Typiskt huvud och uttryck. Utmärkt överlinje. Välvinklad. Bra kropp och benstomme. Rör sej mycket väl. Bra päls.

Datum Plats Domare Resultat
060826, inoff Dekarsön GRK Ulrika Pettersson-Lindgren Valpkl 2 1kk HP BIR BIG-3
Bedömning:

Mycket trevlig tikvalp. Feminin rakt igenom. Trevligt huvud med bra bett. Bra överlinje. Goda vinklar fram och bak. Mycket passande kropp och benstomme till sin storlek. Rör sej med lätt steg från alla håll. Mycket trevligt temperament. Välvisad. BIR-valp

Datum Plats Domare Resultat
060806, off Svenstavik SKK Elina Tan-Hietalanti FIN Valpkl 2 1kk HP BIR
Bedömning:

En välskött valp. Kraftig. Trevligt temperament. Vackert huvud. Goda proportioner. Bra bett. Lite lös i armbågarna. Bra hårkvalitet och svans. Lovande. Bästa valp!

Min kommentar: Att Eliska kom före Flizan berodde nog enbart på att hon hade grövre benstomme. Det är det som domaren menar i kritiken med "kraftig". Liska var alltså inte tjock! *skratt* Domaren satte många tvåor på de som gick i vuxenklassen för att hon tyckte att de var för klena, så det var ju synd att jag inte anmälde Vilma! *skratt* Men det är ju alltid skoj med fina rosetter!

Datum Plats Domare Resultat
060618, off Vännäs SKK, INT Gunnar Norlin Valpkl 2 1kk
HP BIR
Bedömning:

Utmärkt typ, storlek och helhetsintryck. Synnerligen lovande tikvalp. Vackert huvud. Mycket välkroppad och proportionerlig. Utmärkt benstomme och vinklar. Jämna, effektiva rörelser. Utmärkt päls. Väl uppvisad. Lugn och trevlig.

Min kommentar: Domaren var väldigt imponerad över Easys och Eliskas trevliga mentalitet och storlek. Han tyckte att alltför många inte var trevliga och var spinkiga. Han sa också till publiken att kolla noga på dessa synnerligen trevliga och fina valpar! Hur stolt tror ni att man blev då som uppfödare? Jajamänsan otroligt stolt! Så det var otroligt skoj att höra, synd att inte Easy som vanligt fick slå Eliska för jag hade gärna sett att Ulla i stället hade sprungit i stora ringen.... Men de är så lika så det var nog hugget som stugget tror jag....

Datum Plats Domare Resultat
060507, inoff Härnösand BK Barbro Coldenberg Valpkl 1 1kk
HP BIM
Bedömning:

Feminint huvud. Bra hals. Tillräcklig benstomme. Normalvinklad. Bra bröstdjup. Ganska bra förbröst. Trevligt temperament. Välvisad.

Datum Plats Domare Resultat
060422, inoff Örnsköldsvik BK Charina Fäldth Valpklass 1 2kk
 
Bedömning:

Trevlig tikvalp. Tilltalande huvud. Mörka vackra ögon. Tillräcklig hals. Bra rygg, skjuter upp länden en aning. Tillräckligt förbröst och bröstdjup. Välvinklad fram, aningen knapp bak. Tillräcklig stomme. Bra pälskvalitet. Rör sej ännu valpigt men OK. Välpresenterad.