Valpdagbok för B-kullen >>>>

16/5-04 Idag så klippte vi klorna på Bee-Kini och Billy. Det gick bara bra. Bee klarade jag nästan helt själv, men som vanligt så är ju karlar lite tjurigare så då fick Linn rycka in och assistera.....

12/5 Jag vet inte om jag har sagt till er allihopa hur jag gjorde då jag klippte klorna på valparna. Jag lät de sitta i mitt knä och medan jag klippte klorna så satt Linn bredvid och höll i valpen och matade med godis. Det fungerade jättebra här hemma i alla fall.

11/5 Nu har jag hört av alla valpköparna och alla är nöjda hitintills med sina valpar! *skratt* Så ingen vill lämna tillbaka någon så det känns ju bra! Och sen då de blir trotsiga så är det för sent! *skratt* Nej jag är helt övertygad om att det kommer att gå hur bra som helst för dem allihopa.

9/5  I natt så har Billy och Bee-Kini sovit tillsammans i hundburet uppe i vardagsrummet. De grinade lite från början och tyckte synd om sej själva men sen somnade dem och sov till kl 07. Då tog jag en under var arm och gick ut med dem i det härliga sommarvädret och båda två pillade på en gång. Jätteduktiga småvovvar!

8/5 Nu har även Baloo åkt iväg så nu är det bara Billy och Bee-Kini kvar. Bara konfirmationen är över så ska det bli skoj att få ägna sej mer åt dem två....

7/5 Nu har även Bond flyttat....Det blir lugnare och lugnare för oss gamlingar.....Det var så oerhört varmt och skönt idag att valparna fick prova på att bada lite i Mitzys badbalja. Jag fick åka in till veterinären med Mitzy idag. Då jag satt vid valphagen och kliade henne på magen så såg jag att hon hade ett sår på magen. Det var precis som att hon hade skurit sej på något men det var inte djupt. Det var vid den ena bakersta spenen. Men jag for in med henne ändå eftersom att det kändes lite hårt i den juverdelen. Så nu får hon antibiotika och sen hade hon även öroninflammation. Så nu ska hon kureras minsann....Allmäntillståndet är bra på henne i alla fall, så det är ingen större fara med henne. Jag vägde henne hos vet och nu väger tjocka Mitzy 23.5 kg och då tycker vi ändå att hon har gått ner i vikt.....suck....

6/5 Idag så har två valpar till åkt iväg. Det är Kenzo och Bonzo som har flyttat. Så nu är det otroligt lugnt och skönt hos Hummelvikarna med "bara" 4 valpar kvar. Det var så oerhört härligt väder idag så jag tog ut valparna vid 12-tiden och sen satt jag ute med dem till kl 19. Så det är verkligen sommarvarning här uppe nu. Jag tog även ut Mitzys badbalja så hon fick ta sej sitt första dopp så hon blev så glad så glad.

5/5 Idag kom Alf och Lis och hämtade hem sin Falcon. De har ju en ganska lång resa dem också men det kommer säkert att gå bra. De skulle ringa i kväll då de kommer hem.

4/5 Idag så kom de och hämtade Kaizer, Bira och Bruce. Perfekt för Elin och Linnea att de kunde samåka. Precis så ska det vara bland Hummelvikarna en för alla och alla för en! *skratt* Det har gått bra för de allihopa, så nu hoppas jag bara att de uppdaterar sina hemsidor också!

3/5 Idag så åkte jag iväg och besiktade valparna. Jag åkte själv med dem och var beredd på en hög konsert, men det var ganska lugnt faktiskt. Det hade ju varit bättre om någon hade kunnat åka med och mutat dem med godsaker, men som sagt det här gick också bra. Däremot så hade jag talat med mina föräldrar så de hjälpte till att få valparna från bilen och in till vet. Vet tyckte att det var trevliga valpar som var pigga och glada. Hon blev väldigt förtjusta i de båda tikarna för de reagerade ingenting då de blev chippade, me killarna klagade lite som vanligt....hi, hi

30/4 Nu har Linn och jag varit ute på en längre biltur med valparna och utan mamma Mitzy. Vi åkte inte så långt men var borta ganska länge. Vi åkte till Bjästa en tur på ca 14 km tor. Men då var jag in på apoteket och affären och en skoaffär också så vi var nog borta ca 1 timme. Det gick jättebra. Valparna var mest tysta då vi åkte i bilen. Linn hade ju med sej mutor så klart! (köttbullar). Sen har jag avmaskat hela gänget igen. Vi har haft fint väder idag också men har inte velat ha dem ute eftersom att det är sista april. Man vet ju aldrig då de börjar med smällarna.

25/4 Nu har Linn och jag varit ute på valparnas första biltur! Vi körde en liten sväng här på Köpmanholmen, så ökar vi på det nästa gång. Vi hade alla valparna med och mamma Mitzy skyndade sej och ville vara med då hon hörde att det var biltur på gång. Linn beväpnade sej med köttbullar och vi hade hela gänget bak i kombin. Problemet var då vi skulle ta bort dem från bilen för då höll de på att hoppa ut därifrån om man inte var superberedd. Men allt gick bra och sen fick de vara ute en stund i valphagen. De fick äta ute i det gröna idag! Så nu sover de som stockar, så det är skönt för oss andra! *skratt*

24/4 Idag så har vi återigen klippt klorna på dem allihopa! Nu går det ganska bra eftersom att nu kan man muta med godis för att de ska acceptera det. Men annars så var de supersnälla i dag.

23/4 Idag så kom Susanne och Karin hit och gjorde ett valptest på valparna. Det var superkul att se hur de löste olika problem på olika sätt. Valparna blev så trötta efter all hjärngympa att vi kunde inte ta alla valparna på en gång, så Susanne och Karin kommer tillbaka på måndag så då avslutar vi testet. Jag har filmat alltihopa, så jag hoppas att det blir någorlunda hyfsat så att ni får se hur det gick till och hur varje valp reagerade. Tack snälla Susanne och Karin det var superkul! Dessutom ett jättetack för allt gott fikabröd som ni brukar ha med er då ni kommer! TACK, TACK!!!

19/4 Idag så tog Linn och jag ut dem allihopa i en hage som vi gjort av kompostgaller. Solen sken och de tyckte att det var hur kul som helst allihopa. De började att tugga gräs och springa omkring och leka. Mitzy blev tvärbusig och ville vara inne hos dem i hagen, så det var ju lite oväntat, för inomhus så är hon ganska less på dem nu. Men hon busade och härjade med dem jättemycket. Så nu hoppas vi att det blir flera soliga dagar så att vi kan ha dem utomhus. Vi ska snart börja att åka bil med dem också. Vi vägde dem allihopa så det står på deras egen sida hur mycket de väger nu. Det är ju inte riktigt tillförlitligt, eftersom att de inte kan vara stilla på vågen, men man ser ju på ett ungefär i alla fall. Jag har funderat och talat med Doggy flera gånger så nu har jag kommit fram till att jag ger Breeder ett tag till i alla fall. För den här kullen har vuxit långsammare än den förra. Så sen kan man ju byta till Maintrance, när de blir lite äldre, för det är ju ändå Breeder som är valpfodret.

16/4 Idag så har valparna varit ut på gräsmattan en sväng för första gången! Det tyckte de var både lite spännande och liiiite farligt innan de kom på att man kunde springa upp i slänten eller tugga gammalt gräs....

14/4 Idag så tog jag fram en kaja som valparna fick kolla och känna på. I princip alla kom och kollade vad det var och de flesta drog eller bar den en bit också, så då blev gammelmatte så stolt så....Nu är de avmaskade också.

13/4 Idag har jag klippt klorna på de små liven! Det var inte så populärt kan jag säga, men de fick ge sej allihopa till slut. I morgon ska jag avmaska dem igen.

11/4 Nu är det verkligen full fart på allihopa! Nu får de mat 4 gånger per dag och är uppe i köket från ca kl 7.30 - 22.30. Pyttan har börjat att leka lite mer med dem så det blir nog bara roligare och roligare för henne nu tills de ska iväg allihopa. Nu under påsken så har de flesta varit hit som ska komma, så nu är det bestämt vart varje valp ska någonstans och det känns skönt både för oss och för de blivande ägarna hoppas jag. De leker väldigt mycket med varandra och mäter sej och har allmänt skoj. De är väldigt positiva och öppna för allting. I går så tog vi fram dammsugaren och de reagerade knappt på den. En del låg och sov och vaknade inte ens av dammsugaren. Så nu är det miljöträning av allt möjligt som gäller.....

4/4 Nu händer det mycket med valparna varje dag. De har börjat att busa mer och mer både med oss och med varandra. Vi har de uppe i köket hela dagarna med de andra hundarna och så att de ska få bli vana alla ljud som man brukar höra i ett vanligt hem. Eftersom att de är så väldigt många så ger jag dem nu kulor 3 gånger per dag. När de är nere i valplådan på nätterna, så är det faktiskt väldigt ofta som de går ut från valplådan för att göra sina behov i stället för att göra inne i lådan, så det är ju kanon!

2/4 Nu får valparna uppblötta kulor två gånger per dag. Jag ger alla på ett fat och ska om ett tag börja att ge valparna individuella skålar. Sen var Lena som ska ha Kaizer hit idag och hälsade på. Hon var jättesnäll och hjälpte mej med att fota alla valparna, eftersom att barnen fortfarande strejkar! Jag kan i alla fall säga som så att det är inte lätt att fota de små liven. Antingen så sover dem eller då är det racervalpar! Sen har hon också fått känna på hur det är att bli utnyttjad av Gammelmatte för hon fick göra några ärenden åt mej innan hon kom! Tack snälla Lena och jag hoppas att du törs komma och hälsa på fler gånger!

31/3 Idag så fick de smaka på uppblötta kulor för första gången. De är för härliga att se på då de smaskar och går an. Idag så var det även ett gäng som tog sej ur valplådan, så nu måste vi hålla dörren stängd.

30/3 Idag så blev valparna avmaskade för andra gången.

27/3 Idag så fick alla valparna lite köttfärs som var utblandat med en äggula. Först så var de lite knövliga, men sen då de fick smak på färsen så ville de aldrig sluta någon gång!

23 mars Nu har alla valparna öppnat ögonen och jag har klippt klorna på dem för första gången. Eftersom att mina tvåbenta barn har gått i strejk då det gäller valpfotograferingen (för det tar sin lilla tid då de är så många....valparna alltså) så har jag tagit bilderna själv den här gången, men ni får ta det som det blir och tänk på att det är tanken som räknas. Nu är det bara 6 veckor kvar tills ni får hem era raringar. Ni vet väl att det är krav på digitalkamera och hemsida så att Gammelmatten inte missar något av värde? *gapskratt*

16 mars Nu är alla valparna och Mitzy avmaskade med Banminth

9 mars Välkommen till Hummelvikarna alla valparna 8 hanar och 2 tikar