Mitzys dagbok för B-kullen! >>>>

8/4-04 Idag så köpte jag några fåglar att träna med. Jag tog en kaja och tog ut Mitzy för att kolla hur det skulle gå. Lyckan var stor då Mitzy tog fågeln på en gång. Så nu är vi taggade att fortsätta att träna med fågel på Mitzy också! Några av valparna luktade på fågeln, så när de blir lite äldre så plockar jag fram fågeln igen och kollar hur valparna reagerar då.

17/3 Idag så har jag avmaskat både Mitzy och valparna och det gick bara bra. 

16/3 Så här ser Mitzy ut nu en vecka efter valpningen....Om man säger som så är det tur att Inge E:son Thoor inte ska kolla på henne på på lääänge än.... *skratt*

14/3 Mitzy mår fortfarande bra. Fortfarande så får hon kalktabletter, B-vitaminer och 8-10 dl Breeder och 1 l majsvälling per dag. Visar här nu hur näsan ser ut några dagar efter valpningen!

12/3 Läget är fortfarande helt under kontroll. Mitzy har varit lite lös i magen idag, men nu har det gått över. Valparna äter och ökar stadigt de flesta i alla fall.

11/3 Nu har vi börjat att ge Mitzy B-Kombin Forte N och har hämtat ut Nutri-Cal pastan om den skulle behövas. I går var Mitzy lös i magen men idag är det bra, så det berodde nog på alla efterbörderna... Nu äter Mitzy 2l majsvälling och 8 dl Breeder per dag. Vill hon ha ännu mer så får hon det också. Den här gången är hon väldigt mammig, så då vi väger valparna om de börjar skrika, så börjar hon ibland att skaka, för hon vill så gärna ha tillbaka den. Så om man bara ger henne valpen så är allt frid och fröjd igen. En väldig skillnad på hennes beteende mot förra gången. Nu är hon väldigt lugn och trygg i sej själv.

10/3 Supermamman Mitzy har än en gång alltså slagit oss med häpnad. Det blev alltså 8 hanar och 2 tikar. Förlossningen gick helt utan komplikationer. och tog ca 3 timmar. Mitzy skötte allt suveränt bra och själv. I morse så åt Mitzy 1 liter majsvälling. Sen har vi ökat på kalktabletterna så nu ger vi henne 10 tabletter om dagen. Vi ska även börja ge henne B-vitaminer för det är bra för både aptit och päls. Och nu har hon börjat att äta ordentligt också. Så nu på em åt hon 0.5 l majsvälling med 4 dl Robur Breeder. Alla valparna mår bra och är lugna och trygga.

9/3 Idag så har Mitzy tiden ute, men inga valpar än! Nu på morgonen hade Mitzy 37.5. Förra gången så sjönk tempen till mellan 36.9 - 37.1 hela dagen innan hon valpade på natten. Mitzy går rätt ofta ner till valplådan för att vara för sej själv en stund. Men än kan det vara några dagar kvar. Jag har ju gissat på torsdag. Jag hoppas att jag har fel, för nu kl 12 har tempen sjunkit till 37.1 och Mitzy har ändrat beteende lite grand. Hon håller svansen närmare kroppen och slickar sej ofta bak i rumpan. Idag så har vår lilla gumma pillat inne två gånger....Men det är ju tur att man har fått barn själv så att man vet ju precis hur det är då det tränger på....70 bakom frambenen, 82 över magen 76 framför bakbenen. Nu kl 16 är tempen 37.4. Kl 17 är tempen 37.2, hon hässjar mycket, stirrögd, stora pupiller, frossbrytningar, lugn och bäddar ej. Kl 17.15 Börjar bädda och är orolig. 17.30 lite lugnare ligger och vilar. 17.40 oroligare igen, vill ut hela tiden, åt lite tjockpannkaka. Kl 19.17 så kom den första valpen och kl 22.46 kom den sista valpen, så nu har alla valparna kommit! 

8/3 Lika lugnt på valpfronten idag också. Tempen ligger stadigt på 37.8 både morgon och kväll. Vi fick besök idag av en blivande valpköpare. Han var här kanske en halvtimme då vi hörde skall ute. Så han frågade vilken hund som var ute. Nej sa jag vi brukar ha lösa hundar här lite då och då, sen var det inget mer med det. Då skulle han åka hem och när han öppnade dörren så vem kommer instormandes om inte, ja just det, Pyttan. Den lilla rackaren hade smitit ut precis då han kom in genom dörren och jag trodde att hon satt och tiggde hos Thomas så att det var därför hon inte kom....Kan man skylla på förkylningen som bara blir värre och värre? Hoppas det i alla fall....

7/3 Idag så har vi varit ner till Springer-Marléne och lånat hennes lilla valplåda som vi har i den jättestora valplådan. Fällen är tvättad och klar så nu väntar vi "bara" på att Mitzy också ska bli "klar"! Idag har vi även börjat att ge henne kalktabletter eftersom att hon fick eclampsi, kalkbrist förra gången så ska vi försöka att förebygga det nu. Hon får 5 tabletter/dag. Jag har även börjat att tempa Mitzy. Igår hade hon 37.5 på em och idag 37.8 på både morgon och kväll. Jag har även köpt Banminth som vi ger som avmaskningsmedel så att vi ska ha det hemma. 

6/3 I går så ringde jag till apoteket och beställde mirakelpastan som heter Nutri-Cal som kan vara jättebra att ha hemma om det är så att Mitzy blir värksvag eller att någon valp blir lite svag. Då ger man lite till valpen som då får en lite kick och blir lite piggare och då passar man på att lägga den vid spenen, så att den orkar dia. Så det är absolut inget som man kan ge i stället för mjölk utan bara om det behövs lite extra. Men det finns inte på alla apotek, så jag beställde ifrån Trollhättans djurapotek. Förra gången Mitzy valpade så var hon minsann inte värksvag för då kom det 9 valpar på 1.5 timme, så vi var nog mer slut på än Mitzy! *skratt*

Här kommer dagens skörd med bilder på Mitzy! Kolla blicken vad hon ser trött ut och sen är det en närbild på mysiga magen. 

4/3 Idag så ska vi åka in till stan och köpa mjölkersättning för valpar, kalk och mirakelpastan så att det finns hemma om det skulle bli valpar under helgen. Vi ska vara bättre förberedda än förra gången....Nu är Mitzys mått 72 bakom frambenen, 82 över magen och 74 framför bakbenen. Här ser ni då Mitzy kryper in under lekstugan och hur magen ser ut idag....Idag har vi även talat med Rivers matte så de är lika spända som oss hur det ska gå. 
På väg in under lekstugan Här vänder hon sej
Samlar lite kraft.... ...innan det bara är att bita ihop och krypa ut!
Och då blir magen så här smutsig.... Lite större än vanligt om man säger så....
3/3 Först så vill jag börja med att tacka för det otroliga intresse som finns för Mitzys valpar, både av er gamlingar som har visat intresse sen länge efter en valp och alla ni som har lust att köpa en valp. Det känns oerhört inspirerande att så många gillar Hummelvikarna. Så nu är det ju bara att hoppas att Mitzy får sisådär 15-20 valpar så att de flesta av er kan få en valp! *skratt* Det är ju en otrolig förmån att få lära känna alla intresserade så väl och långt innan det blir valpar. Sannolikheten att man då ska få en valp som passar ens familj blir ju mycket större ju mer man vet om familjen. Det hör fortfarande av sej folk då och då som är intresserad av valpar efter både Pyttan och Mitzys ev tredje kull som i så fall blir hennes sista. Nu kan man ofta känna hur valparna sparkar. Man blir lika glad varje gång. Mitzy fortsätter att snarka som bara den och drar riktiga timmerstockar.....Vi tycker ju att vår "lilla" gumma är väldigt tapper som går igenom allt det här med bra humör. Enda gången hon blir riktigt sur är då Vilma står i trappen och är på väg ner till valplådan. Då morrar hon och säger bestämt till att där ska hon vara själv. Ganska fantastiskt vilka naturliga instinkter som finns inom dem. För de ligger ju alltid tillsammans annars allihopa. Sen har hon ju blivit sämre på att äta torrfodret, men desto ivrigare att tigga andra saker och jaa, vi skämmer bort vår ögonsten.......Nu har vi varit ute på en skogstur med hundarna. Mitzy drog iväg på en egen tur i snåren. Hon bökade och höll på och brydde sej inte om de andra hundarna. Det var bara godisfickan hos matte som var mer intressant än bökningen! *skratt* Men hon är en kämpe som håller på så gott hon kan fastän hon är så stor och tung.

Ja inte ser Mitzy alert ut då man ser henne så här......

Mitzy med tjocka magen som tar i snön då hon är ute och kollar läget....

2/3 Mitzy tycker verkligen att det börjar att bli jobbigt nu. Idag så hade hon problem att komma upp på soffan i köket....Sen följer hon ofta efter oss andra och vill ha mycket mer kontakt än annars. I vanliga fall så är hon ju väldigt självständig. 

29/2 Idag så har Mitzy varit hemma med husse medan vi har varit på utställning. Det tyckte hon var jättemysigt får då fick hon riktigt rå om honom utan konkurrens av Pyttan. :) Nu snarkar Mitzy så mycket att i natt då Linn och hennes bästa kompis sov i valplådan så vaknade Malin och tänkte säga åt Linn att inte snarka, men då var det mamma Mitzy som var på gång! Men annars så har hon varit pigg idag och inte kräkts någonting. Men nog ser man på henne att hon tycker att det är jobbigt nu, så det är ju tur att det inte är så väldigt många dagar kvar. Själklart så kommer här några bilder på Drottningen av Hummelvik! Det här Mitzy då det är drygt en vecka kvar! Mitzys mått nu är bakom frambenen 69cm, mitt över magen 81cm och framför bakbenen 74cm.

28/2 Igår så kräktes Mitzy några gånger, men annars så mådde hon så bra hon kan....Hon är törstig jämt och vill alltså hela tiden gå ut och pinka. I förrgår blev jag som vanligt hispig eftersom att jag inte kände några sparkar i magen på henne, men i går blev jag glad igen för då kände jag flera riktiga sparkar. Tänk att snart är det bara en vecka kvar....Helt otroligt vad tiden är märklig som både går jättefort och väääldigt långsamt!

25/2 Först så vill jag bara säga att jag tycker att det är jättekul med alla gulliga kommentarer i gästboken om Mitzy och hennes vikt! :) Tack Susanne för idén att mäta henne....Nu till dagens händelse....I kväll kl 21.30 så kände både Linn och jag hur puppiesarna sparkade! Så nu är tom jag mindre nervös! Lyckan är stor med vår "stora" Mitzy. Nu är det förhoppningsvis kanske mindre än 14 dagar kvar.....

23/3 Nya bilder på Mitzy och nu har jag mätat henne igen....Bakom frambenen är hon 69 cm, över magen 80 cm och framför bakbenen 72 cm. Mitzy börjar bli ganska trött på att vara så här stor, men det glömmer hon snabbt då det är någon som äter på något....En tollare är ändå alltid en tollare! *skratt* Nu tror jag att det är gammelmatten som är mest orolig och stressad....(hmmm) Nu kan man känna puppiesarna i magen, så nu väntar jag med spänning på att få känna några sparkar snart. Så jag är där och stryker Mitzy på magen alldeles för ofta....I går så började Linn att sova med Mitzy nere i valplådan, så vi börjar att närma oss....

Mitzy då det är 2 veckor kvar.....

21/2 Det är tur att det ringer folk hela tiden och undrar hur Mitzy mår och sånt så att man får något annat att tänka på en stund.

Fastän Mitzy är pigg och glad så är hon också oerhört trött....(man minns ju själv hur det var på slutet av graviditeten....)

Men matte kom och ge mej vatten nån gång innan jag somnar.....
20/2 Ja tiden går otroligt sakta just nu, så därför försöker man hitta på något att skingra tankarna med. Så därför har jag tagit några nya kort på vår stolthet! Jag tror att jag ska införa ett annat krav på valpköparna också: att de har digitalkamera och hemsida, så att man får reda på allt! *skratt*
Men husse ser du inte vad matte har fint skrivbordsunderlägg på datorn? (husse har sin Pontiac *fnys*)

Det är väl bäst att man kollar in vad matte har skrivit in för nyheter idag....

Ja vad ska man säga.... Ganska bred om ryggen....
18/2 Här kommer alldeles nya kort på Mitzy. Nu har hon gjort till en vana att alltid krypa under lekstugan då man släpper ut henne. Hon har väldigt jobbigt eftersom att hon är så stor men hon är pigg och glad ändå. Vår lilla solstråle! Nu är omfånget 68 cm bakom armbågarna och 63cm framför bakbenen och mitt över magen 75 cm. Nu är det ganska precis 3 veckor kvar.

Mitzy då det är 3 veckor kvar

Så här ser Mitzy ut då hon har varit under lekstugan! Vad gör man inte för att ha mörk nos!

16/2 Här kommer några bilder på Mitzy....

På de här korten så har Mitzy drygt 3.5 veckor kvar.....

Det går lättare och lättare att ligga på rygg..... *skratt*

15/2 Mitzy är numera hur tjock som helst, men pigg (nåja...) och glad! En kompis tyckte att jag skulle mäta omfånget på henne så då gjorde jag det lyhörd som jag är för andras önskningar... :) Bakom frambenen är hon nu 66 cm och framför bakbenen 60 cm och då är det ca 3.5 veckor kvar. Jag har vägt henne och fastän vi har bantat henne lite tidigare så väger hon nu 23 kg utan att vara tjock över revbenen. Jag har kollat med Doggy så nu får Mitzy ca 6 dl Robur Breeder/dag. Så vi får se lite hur det kommer att gå. Från början åt hon gladeligen upp hela ransonen på 3 dl, men nu gör hon inte det varje gång, så nu krusar vi faktiskt henne och bjuder henne på mat (alltså helfoder) flera gånger per dag så att hon ska få i sej maten. Men sen handen på hjärtat så nog får hon lite mer godsaker nu också då hon har gjort oss så glada och är dräktig! 

7/2 Ja så har vi då äntligen gjort ultraljudet på Mitzy....Veterinären såg valpar fulla magen, så det lovar ju gott för alla ni som har väntat så jättelänge på en Mitzyvalp! Så nu är det inte så länge kvar, så vi ska ta och göra i ordning valplådan i god tid, så att Mitzy får bo in sej i tid.... Jag glömde ju skriva förra gången att nog är det en härlig känsla att man har sett riktiga tecken på att Mitzy är dräktig och att det inte bara var önskedrömmar... Nu är det kväll och Mitzy ligger nedanför mina fötter vid datorn och drar djupa timmerstockar, så nu hoppas vi att både mor och blivande barn får må jättebra och jag vet ju redan nu att de kommer att hamna hos jättebra familjer.

Här är Mitzy precis rakad och Janne har börjat att kolla på skärmen... ...nu börjar det närma sej.....
...och med mycket god vilja så kan man se några små skuggor som är puppiesar... Tack snälla Janne att du tog dej tid en lördag för att stilla min oro! :)

6/2 Idag så har jag talat med veterinären igen och han ska försöka att pressa in oss i morgon för ett ultraljud!

5/2 Jag tror att vi snart börjar på att få puppiesar på hjärnan hela familjen....I kväll så tyckte Linn att hon kände en knöl i magen på Mitzy och då Springer-Marléne var hit på blixtvisit så tyckte hon att kickorna hade blivit mycket mer rosa och större....Men nu i morgon så får jag ju veta i alla fall vilken dag som vi får komma och kolla henne och sen är ju den värsta pärsen över i alla fall!

3/2 Nu går Mitzy under lekstugan varje gång som vi släpper ut henne....Jag har fått tag på veterinären så jag ska ringa och boka tid så det blir ultraljud till helgen. Rivers matte Therese ringde igår och var nog minst lika nervös som vad jag är.....Så det känns skönt att inte vara ensam de här låååånga dagarna. Samtidigt vill jag passa på och tacka för all support och stöd och glada hejarop från alla nära och kära och naturligtvis från er alla som vill ha en egen Mitzyvalp!

31/1 Jag tog några kort på Mitzy idag så får ni se på hennes nuvarande blick....

Vilma kom och gav Mitzy en puss. Kolla hur hon har bakbenet.....
Vad sägs om den här simmiga blicken?

Så här har vi blivit vana att se Mitzy på slutet. Trött....

30/1 Nu har jag äntligen kommit fram till djursjukhuset... Vet som gör ultraljud har varit sjuk den här veckan, så jag har inte fått tag på honom, så jag får prova i början på veckan igen....Om man ska vara positiv, så har Mitzy precis som förra gången börjat att dricka mycket vatten, vill gärna gå under vår altan och under lekstugan. Sånt brukar hon aldrig göra annars... Men Leif tycker inte att hon har rätt "look", men vi andra hoppas, för hon har verkligen ändrat beteende. Men ibland så ser man ju bara det man vill se också... Hon tigger som en galning. Om man sitter inne i rummet medan Mitzy ligger i köket och sover så om man ger någon av de andra en godis, så kommer Mitzy som en katapult och vill ha! Jag fick några filmrullar med posten, så korten kommer ju inte i kronologisk ordning, eftersom jag fotar ju mest med digitalkameran. Dessutom så ligger hon och flåsar hela tiden fastän det inte är speciellt varmt här inne.... hoppas, hoppas, hoppas...

Det här är Mitzy natten i Västerås innan ögonlysningen Vackra River och Mitzy och så Pyttan med grimaser!

Nog kan man förstå att folk stannade och log då de fick se vårt ekipage... StorKlas och LillKlas!

Mitzy med husse i bilen på väg hem till Norrland efter frieriet!

25/1 Idag så gick vi ut i skogen med hela gänget. Vi hade Pyttan kopplad för att hon skulle lära sej lite passivitet, men de andra tre sprang lösa. När jag blåste i visselpipan så kom både Bäcka och Vilma på en gång, medan Mitzy kom då hon kände för det....Riktigt så olydig brukar hon inte vara...(hoppas att det beror på något...) Springer-Marléne var hit idag och hälsade på och tyckte att hon kände ett tecken på Mitzy att hon hade fyllt ut lite vid bakknäna, men det kan lika gärna vara för att hon är tjock! Men nu är det inte så väldigt länge innan ovissheten försvinner.....

24/1 Sorry Therese (Rivers matte) att jag inte har skrivit något.....Men det har faktiskt inte hänt så mycket på Mitzyfronten än... Mitzy har blivit lite mer alert, mycket mer egensinnig och tigger ännu mer! Annars så går vi mest och oroar oss för vad ultraljudet kommer att visa.... Den som är coolast är ju som vanligt drottningen Mitzy! Det är inte mycket som bekommer henne... Jag har frågat runt lite vad andra tror om Mitzy. Lasses matte är som vanligt väldigt positiv och tror att det kommer att bli lika många valpar den här gången också, en kompis tror att det kommer att bli 3 tikar och 5 hanar, Springer-Marléne tror att hon är dräktig, jag tror också det, men olyckskorpen Leif tycker inte att han ser "dräktighetsblicken" i Mitzys ögon. Det gick ju som på räls med ögonlysningen och parningen, så man kan ju vänta sej att det kanske inte blir så bra, men som sagt snart så vet vi...... 

15/1 Nu har i alla fall Mitzy och Bäcka slutat att rida på varandra! Så nu kan vi sluta skämmas över deras otuktiga beteende! *skratt*

13/1 Mitzy och Bäcka har fortsatt att rida på varandra, men nu är det bara någon gång....Men vi hoppas verkligen att Mitzy är dräktig, för hon är såååå trött och vill bara ligga och sova. Man kommer ju ihåg själv hur det var att vara dräktig! *flin* Nog var man trött och ville sova alltid....Nu har det gått en vecka, så nu är det bara 3 veckor kvar till ultraljudet...

9/1 Jag vet inte om Mitzy saknar River för idag har Mitzy och Bäcka varit helt tokiga och ridit på varandra hela dagen, för båda två löper....Så jag hoppas verkligen att vi inte åkte för tidigt från River....

8/1 Idag hade vi bestämt att det var sista gången som vi skulle prova om de var intresserade. När vi kom dit kl 08 på morgonen  (vi gick upp kl 06 för att hinna städa ur lägenheten. Jag hann ramla utanför huset också! Som tur var så ramlade jag inte på ändan utan på knäna, så den här gången var turen med mej så att jag slapp ännu en kotkompression!) Så fort vi kom in genom porten så blev Mitzy i gasen! Hon sprang uppför alla trapporna till tredje våningen och stod förväntansfull och viftade på svansen innan River kom och öppnade. Det var bara att släppa in dem i "deras sovrum" så gick de snabbt igenom hela den vanliga proceduren, så sen var det klappat och klart och de satt ihop i lite drygt 15 min. Så det var snabba ryck och det var vi tacksamma över som hade en ganska lång resa framför oss. Ca 110 mil. Vi hade tänkt sova över någonstans i närheten av Avesta, men Thomas fyller år i morgon och ville så gärna att vi skulle vara hemma då, så Leffe körde hela vägen hem, så vi var hemma i Hummelvik ca kl 22.30. Pust! Så då var det bara att sätta sej och uppdatera hemsidan för att glädja de förhoppningsvis blivande valpköparna! Tack än en gång till Therese, Johan och River så klart för att vi fick komma och hälsa på er. Nu är det bara till att vänta på att det ska gå 4 veckor så att man kan göra ultraljud och förhoppningsvis hitta några små puppiesar där! Så den här gången blev Mitzy parad på dygn 13, 14, 15 och 16.

7/1 Therese jobbar idag så vi fick ta det lugnt ännu en dag! Skönt! Vi åkte till dem ca kl 15 och River var beredd på en gång! Han har verkligen varit fantastiskt duktig med tanke på att det är första gången för honom! Idag ville han absolut klara sej själv, för så fort Therese kom i närheten av honom så hopade han av, så de fick hålla på själva fastän vi var med dem i rummet så klart! Det var rätt intressant att studera dem, för det var samma procedur varje gång! Först Mitzy som får igång River och sen börjar hon att rida lite på honom så att River blir lite upprörd och i gasen. Sen lekte de en stund, ganska burdust, men det är ju Mitzy van som är uppvuxen med Bäcka! De lät ganska mycket men bara för galleriet! Efter det så ville River tjusa lite med Mitzy och slickade henne i öronen och i ansiktet. Sen hoppade han upp på henne fram och åter några gånger för att kolla läget. Han är ganska finkänslig, River! Sen hoppade han upp på "riktigt". Samma sak varje dag! Det gick ju bara fortare och fortare för River att bli klar så vi bestämde oss för att åka över till Danmark fram och tillbaka när vi ändå var där, utan hundar så klart! Idag så satt de ihop i ca 20 min.

En del ser ju mer än lovligt ointresserade ut och läser kartan... medan andra har helt andra intressen.... Här lossnar de precis och då vill ju River kolla att allt är där det ska vara!
Och sen blev det en "stereotvätt"!

Man ser ju tydligt vilka som hör ihop och vem som är utanför...
Pyttan fick vara med på ett hörn också! River med ståöron!

Tack snälla Therese för att jag fick låna bilderna av dej! *kram*

6/1 Efter alla strapatser som varit så tog vi en rejäl sovmorgon! Så vi åkte till River ca kl 12 och han var sugen så klart! Den här gången satt de ihop ca 15 minuter och River ville inte ha så mycket hjälp av matte... Efteråt gick vi ut för jag skulle filma lite, men det var så kallt och mörkt att vi beslöt att göra det i morgon i stället. Vi åkte hem till vår lägenhet och slappade. Mitzy var helt slut då vi kom dit och Pyttan också!

Den förhoppningsvis blivande modern tar igen sej.... ....så även hennes förstfödda.....

......och husse som alltid med Pyttan!

River var helt cool och brydde sej inte utan stod lugnt kvar och Mitzy tyckte också att det var helt OK!

Therese håller i River och Leif är ett stöd för Mitzy som vill ha husse med!

5/1 Vis av gårdagens irrfärder så tog vi stora vägar till Strömsholm. På vägen dit så blev jag sjuk och var tvungen att spy efter vägen....Det visade sej att frukosten jag hade köpt en risifrutti hade gått ut dagen innan och mådde nog inte så bra att dessutom stå i rumstemperatur....Men man är ju en seg norrlänning så det var bara att ta nya tag och stå ut med att husbonden retade mej och sa att det var nerverna! :) Vi skulle var på Strömsholm kl 09 och det var vi. När jag skulle anmäla mej i kassan så fick jag tala med samma Malin igen! Jättetrevlig tjej och jag tackade och smörade som aldrig förr! *skratt* Vi hade tänkt att köpa en tårta till dem, men inget var öppet på morgonen så jag gav en slant till fikakassan och de blev så glada så.... och vi också! Vi fick droppa ögonen på Mitzy på en gång och gå in och sätta oss i ett annat väntrum. Efter en stund var det en patient som inte hade kommit så då fick vi komma in....Veterinären var dessutom en av Sveriges bästa på ögon, Berit Wallin-Håkansson! Hon var jättetrevlig och var glad att hon hade kunnat hjälpa till. Hon kollade på ögonen och de var bra, men det var några bruna pigment som var helt ofarliga i hennes ögon. Jag frågade vad det var och då förklarade Berit för mej att det var rester från Mitzys 6-9:e fostervecka! Så det var rätt vanligt. Skönt än en gång fick vi pusta ut....Kl 10 var vi på väg ner mot Helsingborg igen. Resan ner gick bra, inga felkörningar och så! Vi var väl nere vid 17.30 tiden ungefär. Vi åkte direkt till Therese och Johan. Vi tog med oss Pyttan också eftersom att barnen smällde så mycket smällare så ville vi inte ha Pyttan själv i bilen. Stackars Johan fick offra sej och ta hand om pyttiga Pyttan som genast gjorde succé och satte sej och sket på en matta! Kan det börja bättre då man för första gången möter nya människor? Det är tur att Pyttans bravader har härdat mej det här året! Vi släppte ihop Mitzy och River i ett rum. Jag tror att Therese hade smygläst på om parningar för det var kallt där och då menar jag kallt! Och det var precis det som det stod i min bok om parningar att man kunde gärna öppna ett fönster så att det inte skulle bli för varmt! Hade inte de sänkt värmen så mycket under tiden de var bortresta så hade säkert stackars River fått en hjärtattack som han gick an! Inget fel på villigheten där inte! Han försökte para säkert 4 gånger utan att det kom dit det skulle, men skam den som ger sej och 5:e gången gick det galant och de satt ihop i ca 10 minuter. Therese sa att River får några "indianstreck" på huvudet om han blir trött och de kom ganska omgående med Mitzy i närheten! *skratt* Vi stannade och fikade lite, fick nyckeln till lägenheten och åkte dit och gjorde oss hemmastadda, lyckliga över att allt hade gått så bra!

4/1 Fortsatte att kolla om det gick att få tag på någon ögonlysare utan resultat, så jag ringde Strömsholm igen och trakasserade och vädjade om vartannat till den stackars Malin som jobbade även den dagen. Till slut sa hon att om vi kunde tänka oss att sitta och vänta så skulle de klämma in oss! :) Lyckan blev stor, så då var det bara att åka iväg och lämna bort hundar och ungar och kasta sej i bilen och åka iväg. Ett snabbt telefonsamtal till Therese att vi kommer ändå... (hon tyckte nog att jag var mer än lovligt förvirrad!) Jag hade faktiskt hunnit kolla med ett vandrarhem i närheten där vi kunde bo. Vi for glada i hågen iväg och körde en helt annan väg än vad vi skulle ha gjort....Leffe tyckte dessutom att vi skulle ta en genväg till Surahammar där vi skulle bo....Jag säger bara hmmmm. Det var en pytteliten väg utan vägnummer, så jag var väldigt skeptisk, men mannen gav sej inte. OK! Man har ju lärt sej när det är bäst att hålla med. Vi körde helt förvirrat omkring tills vi kom till ett hus. Så jag ut och frågade en kille som stod och pinkade utanför ett motorcykelställe (!), (tur att det inte var Hells Angels i alla fall!) men han lurade iväg oss på fler äventyr. Till slut hittade vi några snälla tanter på Konsum som visade oss vägen. Vi kom fram till vandrarhemmet, men då var den tanten lite sur för jag hade bara sett att man fick ha djur där men glömt att säga till att vi hade hundar med oss....Men med lite charm så går det mesta. Vi hade även Pyttan med oss för att det inte skulle bli så jobbigt för mina föräldrar för de hade ju redan tagit hand om både Bäcka och Vilma. Vi somnade som stockar på en gång då vi lade oss.

3/1 Eftersom att jag insåg att vi nog inte skulle kunna ha kvar vår ögonlysningstid på fredag i Landskrona, så började jag ringa runt till olika djursjukhus i södra och mellan Sverige för att kolla om någon hade en tid på vägen ner till Skåne. Men inte då... Desperationen lyste ur ögonen och hoppet släcktes då jag tom ringde hem till några stackars veterinärer som ögonlyser för att övertala dem. Men det gick inte för den ena skulle åka till USA nästa dag och den andre var ledig.... Jaha tänkte jag att då blir det väl ingen parning, så jag ringde ner till Therese och sa som det var att jag skulle försöka att få tag på en tid, men att det inte var säkert. Sen fortsatte jag att kolla. Det visade sej att Strömsholm hade ögonlysning på måndag, men att det inte fanns några tider kvar. Jag försökte övertala och vädja men inte då.....

2/1-04 Ja idag var vi till djursjukhuset för att kolla var Mitzy är någonstans i sitt löp. Veterinären konstaterade att hon är på väg in i höglöpet, så vi åker ner till River på söndagmorgon. Så nu är det bara till att fixa med hund-, häst- och barnvakt, husrum och vägbeskrivningar....Spännande ska det bli i alla fall att få träffa River med familj "på riktigt". Så nu blir det inga uppdateringar på ett tag, men sen kommer det nog många på en gång! *skratt*

29/12 Nu blir det även blod på golvet efter Mitzy, så på fredag ska vi till djursjukhuset för att göra ett utstryk. Jag har även fått tag på en klinik i Landskrona där vi kan ögonlysa Mitzy, så nu är nog det här äventyret på gång!

28/12 Nu är det vanligt blod på Mitzy

27/12 Nu blir det blod på ett papper om man stryker det bak i rumpan på henne.

22/12 Idag så hade Mitzy en rödbrun flytning, så nu är det nog på gång.....

2/10 Idag så har jag varit och vägt och vaccinerat Mitzy. Hon vaccineras mot parvo, valpsjuka och kennelhosta. Men valpsjukesprutan är ju bara vart fjärde år. I alla fall så blev jag jätteglad då vi ställde hon på vågen den här gången. Nu väger hon 20.5 kg och som mest vägde hon lite drygt 24 kg i sommar.....Så det känns ju roligt inför de här utställningarna som vi ska på i november. När vi kom hem från veterinären så släppte jag ut dem lösa. Mitzy skyndade sej så klart att hoppa i badbaljan och bada. Jag har ju tömt den, men eftersom att det har regnat rätt mycket på slutet, så har den ju blivit full av vatten igen.... Inte nog med det utan sen for Mitzy under lekstugan, så att hon var alldeles svart. Det fanns inte spår av de vita strumporna om man säger så....Så då fick hon bada igen och sen la jag ut ett sök så att hon skulle få springa sej torr. Det gick jättebra och hon bytte inte en enda apport, så då blev matte nöjd och glad. Ett annat framsteg var att Mitzy kunde sitta lös och titta på när jag la ut dummiesarna utan att knalla iväg. Så det går ju sakta men säkert framåt!

28/8-03 Nu har jag gjort en stamtavla på den kommande kullen efter Tiwaz och Mitzy. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra med HD/AD röntgen på valparna, så att vi kan ta en till kull efter Mitzy. Den resan som vi har gjort med valpar och valpköpare har verkligen varit bland det roligaste som vi har gjort. Vi har lärt känna en massa nya, roliga och trevliga människor som vi aldrig skulle ha kommit i kontakt med annars. Så nu är det bara att i vinter hålla alla tummar, tassar och tår!

4/8-03 Här kommer nu en dåres försvarstal inför lydnadsresultatet igår! *skratt* Det var varmt och vi var less både Mitzy och jag. Vi var inne i ringen kl 09 och lydnaden gick kl 14. Men det ska man ju kunna tåla, men inte vi... Vi vill ju gärna få andra att tävla som inte heller är så duktiga! Så här var det. När vi kom in och skulle börja med platsliggning, så la sej inte Mitzy, så det blev ett dk. Linförigheten var sådär men OK för att vara Mitzy. På fritt följet så stannade Mitzy mitt i momentet och la huvudet på sned och tänkte att matte brukar ju inte gå så långt, så hon kommer nog snart och det gjorde jag mycket riktigt! Inkallningen gick bra. Läggandet under gång gick kanonbra, det var bara det att hon la sej innan jag hade sagt till! *skratt* Ståendet så la hon sej! Kan man annat än skratta och klappa om dem en sån dag? Inte jag i alla fall. Vi har då aldrig fått så högt helhetsintryck, så domaren måste ju ha sett att vi hade roligt i alla fall. Men lite pinsamt var det med fritt följet för så har hon aldrig gjort då vi har tränat hemma. Men matte fick en godisbit som tröstpris i alla fall och sen fick vi ju äntligen åka hem!

7/5-03 Idag så for vi till vår kompis veterinären för jag var bara tvungen att kolla vad Mitzy väger efter domarens kritik i söndags. Visst väger hon för mycket, men så fet att hon håller på att få hjärtinfarkt tycker jag fortfarande inte att hon är! Eller...... Nu väger Mitzy i alla fall 21.5 kg, men vi försöker att få vågen att gå neråt.

4/5-03 Idag så har vi varit på utställning igen. Vi for upp till Skellefteå där Inge E:son Thoor dömde tollare. Jag var nervös i flera dagar innan eftersom att jag hade hört att man måste springa jättemycket med hundarna och jag har ju absolut noll kondition! Dessutom så hade jag pratat med en annan tollarägare som sa att han var jättenoga med konditionen på hunden och inte tyckte om mycket vitt! Så jag såg det helt enkelt som en sponsring till SSRK/Vb och för att få en bedömning på Pyttan. Det började då vi kom in i ringen att han tog ett grabbatag över revbenen på Mitzy och sen gick han raskt vidare till nästa hund! Jaha, nu är det kört, tänkte jag! Men skam den som ger sej. Vi sprang några varv och sen ställde jag upp henne. Döm om min förvåning då vi fick ett rött band. Den andra tiken fick en 3:a så då skulle vi ju in igen. Då fick jag en föreläsning om att Mitzy är ju alldeles för tjock, men det visste jag ju redan....Så jag skojade och sa att hon har ju haft valpar, så man vet ju hur det är på folk efter det. Då skojade han tillbaka och sa att då finns det ju husmodersgymnastik! Han sa att han tyckte att Mitzy var så tjock att han trodde att hon skulle kunna få en hjärtinfarkt inne i ringen, men riktigt så tjock är hon inte, men nu ska vi ta tag i det också. Det är ju roligt på utställning då det enda negativa är något man kan göra något åt! Här kan du läsa Mitzys kritik.

21/4-03 Nu har Mitzy börjat att löpa efter valpningen!