Athos dagbok 2004 >>>

18/12 Idag så fick jag ett roligt mail av Sarah! Athos hade varit ute på egen jakt, så nu är det nog bara för Sarah att börja träna honom med varmt vilt! Scott och Athos var på övervåningen och lekte. Sarah ropade på dem för att de skulle få lite godis, men det var bara Scott som kom. Eftersom att de bor på landet så händer det att de får in små möss i huset och det var precis vad Athos hade upptäckt! Så då han kom hade han en halvdöd mus i munnen som han stolt levererade till matte och la vid Sarahs fötter! Sarah berömde honom och gav massor med godis så nu ska det bli spännande att se hur det blir i fortsättningen. Men det var husse som fick äran att göra sej av med bytet! *skratt* Fler såna historier vill jag ha från alla Hummelvikarna. Jag kan ju säga som så att mamma Mitzy skulle gladeligen ha ätit upp musen efter att först ha rullat sej i den så att det stinker om hennes päls.

28/11 Nu har jag äntligen kommit ihåg att uppdatera med bilderna som jag har fått av Mia på Seawild's kennel" Tack snälla Mia. Bilderna var jättefina! Athos har hunnit vara på 2 utställningar i ökl. Det blev släta ettor i båda, men det är ändå bra av en hane som inte är "färdig"! Vi håller tummarna för er så klart!

16/8 Scott har blivit gdk i akl viltspår så GRATTIS till "storebrorsan"! Sarah skulle även ha varit där med Athos, men varken hon eller domaren hade någon skanner, så Sarah ska tatuera honom först och sen vänta på att det blir lite svalare. Så vi säger så klart Lycka Till och hoppas att det kommer att gå bra för er! Vi väntar med spänning på lydnadsdebuten för ni ligger låååångt före Leffe och Pyttan skulle jag tro! *skratt* Athos hade en jobbig dag igår då han var "barnvakt" åt Caston igen.....

29/6 Sarah och Athos tränade lite lydnad. Då kom det en svala och flög på låg höjd, så varför ska man då göra som matte säger??? Nehej man är väl tollare och kör sitt eget race! Men efter att ha racet av sej så kom han till sans i alla fall och de kunde genomföra resten av lydnaden. 

27/5 Sarah skickade ett kort idag på Athos och hans nya kompis Caston Heart 12 v. De har redan blivit superkompisar och Athos tycker att det är helt OK att dela med sej av leksakerna till honom. Storebror Scott däremot tycker nog att det är lika skönt då han åker iväg.....

6/4 Igår så ringde Sarah och rapporterade lite om Athos. De hade gått ett bruksspår och Athos hade varit jätteduktig på att spåra. De har även kommit ganska långt med lydnaden, så det ska bli spännande att följa dem framöver. Sarah har även bokat in en mentalbeskrivning på Athos i juni!

21/3 Ja så har Athos slagit till igen och fått CERT på en SKK INT utställning! Helt otroligt vad det har gått bra för den killen! Tack snälla Sarah och Fredrik som åker iväg med honom på utställningar och visar upp honom! Så nu väntar vi bara på CERT nr 3! GRATTIS än en gång!

13/3 Idag så fick jag ett glatt mail av Sarah att Athos hade varit så duktig då de var iväg och tränade. De hade varit till klubben och där hade de satt upp agilitybanan, så de var ju bara tvungna att testa så klart. Det gick som en dans fastän det var andra hundar där så var han lugn och koncentrerad. Fritt följ, apportering och hoppet gick också jättebra, så det verkar ju bra inför kommande säsong. Det blåser som bara den och den enda som vill gå ut är Athos för han har kommit på att då det blåser så mycket så behöver han inte ens sätta ner näsan i backen utan lukten kommer direkt till honom. Man ska ju inte slösa energi i onödan. Men nu önskar vi Athos lycka till på utställningen i Malmö 21/3!

6/1 Idag så har Athos och Scott badat i sin bäck hemma på gården..... Huvvaligen säger vi här uppe som har -10 grader! Men det visar ju att det är tåga i grabbarna!

20/1 Äntligen så har Sarah skickat nya kort på Athos!

19/1 Sarah ringde idag och berättade att Athos hade stolt burit fram en liten fågel som flugit rakt in i fönstret! Det var meningen att Fredrik skulle slänga bort honom, men han hade glömt bort det, så då passade Athos på att visa matte vad han kan vara duktig! Så nu hoppas jag att Sarah förstår Athos fina vink och börjar att träna med fåglar också! *skratt*

17/1 Sarah berättade att Athos har börjat ligga i sågspånet när de håller på att renovera vinden. Matte är väl inte helt nöjd, eftersom att han snart ska på utställning igen! Men miljöträning är ju alltid bra och det måste man ju säga att det är med slipmaskiner, borrmaskiner och allt vad det kan vara!

10/1-04 Sarah ringde idag och berättade lite om Athos! :) Han är också en personlig ung man. Han skäller alltid på Fredrik då han ska raka sej, för han vill nämligen ha raklöddret själv! Likadant då han ser att Sarah och Fredrik borstar tänderna, då är det tandkrämen han vill åt! Fredrik har även lärt hundarna att "hoppa bock" över hans rygg. Det var bara det att sist så kom de från var sitt håll och kolliderade så den ena hunden rev Freddan på halsen och den andra fick tassen innanför byxorna! *skratt* Det kan inte ha varit alltför mysigt... Athos är också spänstig och kan hoppa rakt upp då man står och ge en puss, men det kan ju bli lite hårdhänt så klart. Idag då Sarah var till Brukshundklubben och tränade så upptäckte Athos vid passivitetsträningen att det hade varit en löptik där. Naturligtvis så tog han tillfället i akt och nosade hela tiden och såg verkligen ut som om han var i sjunde himlen! (Han skulle ha varit med i Helsingborg....om det inte hade varit mamma, så klart!) Sarah och Fredrik köpte en badbalja i somras, som vi har här hemma. Eftersom att de inte har lika kallt där nere som här, så kan de ha den kvar ute även på vintern. När det fryser lite grann, så slår Athos sönder isskorpan, doppar ner huvudet och tar upp ett isblock som han sen nöjd lägger sej ner och knaprar på. Då går storebror Scott dit och tar över, så får Athos ta upp ett nytt, för Scott gillar inte att stoppa huvudet under vattnet lika gärna som Athos. Sarah har även lagt ut ett litet sök med dummiesar åt Athos och det gick också bara bra. När Fredrik skulle träna platsliggning hemma på gården så började de skjuta. Det gick också galant, för båda två kollade bara var ljudet kom ifrån och sen låg de lugnt kvar. Sarah har även visat Athos på "rutan" i lkl 3, då hon tränar Scott, så nu vet Athos att konerna ska man inte springa iväg och hämta åt matte... Jag säger det igen att med en tollare så har man sällan tråkigt!