Om kenneln

Vi som har Hummelviksgårdens kennel heter Carina och Pekka. Vi bor i ett villaområde i Domsjö som ligger strax utanför Örnsköldsvik som även kallas Foppaland efter bygdens son Peter Forsberg.

Jag har gått hela uppfödarutbildningen genom SKK men hittar inte alla diplomen men de kommer väl fram så småningom hoppas jag 🙂

Jag, Carina är hemma som sjukpensionär eftersom att jag har en reumatisk sjukdom som heter SLE. Lite kuriosa är att den även kan drabba tollare! Det är dock relativt sällsynt. Världen är liten för det visade sej att då vi skulle välja hane till Mitzys andra kull att Rivers matte också har SLE! Här kan du läsa mer om SLE.

Vi har just nu Elektra, Bine, Beyonce, Grane och Smiley som bor hemma hos oss.

Att jag började med tollare betyder mycket för mej och jag vill tro att det är därför som jag mår så pass bra som jag gör, för man blir ju väldigt glad då man har en tollare och eftersom att jag har haft så många tollare så får man ju vara glad hela tiden! *skratt* 2007 skaffade jag min första papillon, 2009 min första welsh corgi cardigan, 2011 kom första frallan och 2015 första pomeranian.

Men som det känns nu så är det tollare och corgi jag kommer att fortsätta med. Trots deras olika yttre så är de rätt så lika mentalt men corgin har mycket färre sjukdomar att ta hänsyn till. Det är inte så många som röntgar sina hundar tyvärr men sjukdomar har de inte så mycket av och det gör att de är ju så mycket enklare att föda upp än tollarna.

Vi får väl se hur det blir med lilla Smiley. Vi köpte henne inte för avel men om hon utvecklas fint och blir bra mentalt och utseendemässigt  så kanske vi provar en kull med henne också. Vi har ju haft en kull med fralla men det var inte min grej. Mina nerver var alldeles för veka för att kunna föda upp fralla 🙂

Jag blir ju sämre och sämre i sjukdomen så nu har vi ingen tollare boende hemma utan de är ute hos fodervärdar. Jag bor nu med hundarna och underbara Pekka i Domsjö med hundarna. Jag är så glad och tacksam att han brinner lika mycket för det här med avel som mej. Nu är det Pekka som åker omkring i Europa och parar tikar och hämtar valpar. Du är guld värd älskling. Det enda är väl att de gillar honom mer än mej! Hahahahha men det är sånt som inte gör mej nåt. Bara skönt att slippa bråka om hundarna. :=)