Golden Texas dagbok

tillbaka till Golden Texas sida

2019

Tollingbilder:

Gamla bilder:

2016

7/8 Än en gång  har Elenor och Texas varit på Tollarspecialen. De fick EXC på utställningen i seniorklass men blev oplacerade i konkurrensen och på Arbetsprovet (WT) så fick de 53p. Så skoj att de tar sej tid att åka dit 🙂

2015

Texas och brorsan Theo

2014

augusti Nu har jag fått rapport från Tollarspecialen hur det gått för Elenor och Texas. De började med att få ett 3:e pris i ökl TJP. Sen var det då dags för utställningen på söndagen. På specialen så har de lite olika klasser som  gör det hela lite förvirrat men så här gick det i alla fall. Först startade de i den vanliga championklassen och den vann dem! Det var 30 som var med i den klassen. Sen var de med i championklass med jaktmerit och där blev de 4kk. Sen vann Texas bästa hane och slutade med att bli BIS! Så sjukt roligt för det är så många tollare som är med. Det brukar vara mellan  300-450 st och att Texas, uppfödd av mej var snyggast av alla det är stort. Stort grattis Elenor, du tar så väl hand om Texas 🙂

14/2 -14 Duktiga matte Elenor och lika duktiga Texas har startat i EKL. De gick inte till pris men jag är sjukt stolt över att de har kommit så långt! Stor kram

2013

18/2 Hej hopp här går det undan! Idag så fick Texas och höggravida matte Elenor ett 1:a pris i klass tre så nu är de kvalificerade att tävla i Elitkl! Underbart härligt och jättestort GRATTIS!!!

2012

4/2 -12 Nu har Texas och gravida matte Elenor gjort debut i klass 3. Det gick jättebra och de fick ett tredje pris. Så snart har de säkert ett första pris… GRATTIS!

2011

22/10 Elenor och Texas är verkligen i farten det här året! Nu har de varit ute på jakt efter det andra 1:a priset så att de ska bli uppflyttade till EKL…
De var jätteduktiga idag men det blev ett 2:a pris och det ska de vara väldigt nöjda med tycker jag eftersom att domaren inte gav ut nåt 1:a pris och bara ett 2:a pris och det var det som Texas fick!
Otroligt roligt och självklart är jag väldigt stolt över er! Stor kram igen till er! :=)

28/8 Ja nu har Texas varit ute i farten igen. Den här gången så gjorde han och Elenor debut på B-prov.. Hur det gick?
Ja de fick 1:a pris av 16 hundar i NKL och provbäst och dessutom den enda hunden på dagens prov som fick 1:a pris (det var även 16 hundar i ÖKL) Herre min je vad jag är glad och stolt över er!
Tänk att det kunde bli så bra du som skulle ha tiken som dog… Ja det finns nog en mening med det som sker…. Stor, stor kram

21/8 Idag så var Hannah och King of Texas och Hannahs kusin Emma som har en blandis mellan cairn terrier/bichon frise som heter Puma och hälsade på en särskola där Hannahs moster jobbar.
Texas skötte sej hur bra som helst och barnen var överlyckliga över att träffa hundarna.
En av barnen ropade ”bulldog, kolla en bulldog” och var superlycklig.
Hundarna tyckte att det var minst lika skoj som barnen 🙂

7/8 På Tollarspecialen så gick det inte så värst bra i championklassen för där fick han inte fortsätta att konkurrera. Men eftersom att Texas är jaktmeriterad så har Tollarklubben en speciell klass för tollare med jaktmeriter. Lite rörigt men så är det i alla fall och där mötte först Texas alla hanar med jaktmeriter och de slog han och blev 1:a och sen fick han möta den finaste tiken med jaktmerit och han slog henne också så han blev BIS utställningschampion med jaktmerit på årets special! Mycket stolt gammelmatte!

5/6 Idag blev Texas SE UCH. Underbart att Hummelvikarna har fått sin första utställningschampion utan parentes, alltså med jaktmerit! Stort GRATTIS!

8/5 Idag så fick Texas 1:a pris på TJP i ÖKL och det innebär att om han  (fel av mej, NÄR han) får sitt tredje CERT så blir han SE UCH! Jättestort GRATTIS!

24/4 Idag så fick Texas LP2 på bara tre starter! Jättestort GRATTIS!

6/4 -11 Nu har Texas första kull kommit på Hircums kennel. Vi önskar dem stort lycka till!

2010

nov -10 Ja nu är det stora saker på gång även hoa Texas. Nu är han ögonlyst för han ska para en tik hos Hircums kennel när hon börnar att löpa. Lycka till!
Oj vad det var länge sen jag skrev nåt i Texas dagok…. Här har det hänt massor av saker. I somras på Tollarspecialen så fick Texas först ett 1:a pris på TJP i sin allra första start med matte Elenor! Sjukt roligt och bra gjort! Otroligt bra gjort att komma så långt med sin allra första hund så fort! *tummen upp*
Sen fortsatte framgångarna på specialen med att Texas blev BIS jaktmeriterad och dessutom 3 bhkl av hur många hanar som helst. Skulle tro att det nog var närmare 100 st för det var väl tror jag öite över 200 anmälda hundar…
Jag är sjukt stolt över er båda två! Jättestort GRATTIS!!!!!

29/5 -10 Idag så var Elenor och Texas och gjorde MH. Det gick hur bra som helst så det var skönt. Man vet ju aldrig förrän efteråt hur en hund kommer att reagera på ett MH där de blir utmanade.
Men Texas skötte sej galant och det var inga problem alls förutom vid skotten. Eller det var inte heller nåt problem men eftersom att Elenor har tränat så mycket med vilt så har Texas blivit så taggad när han hör skott att han vill bara iväg och kolla vart fågeln/dummiesen är någonstans. Så det blev en 5 men det var ingen överraskning för oss.
Däremot så blev jag väldigt stolt av att höra att beskrivaren tyckte att han var så duktig. De frågade om han tränade skydds…. Nej sa Elenor men husse är polis! Då tycker jag att ni ska kolla om han klarar polishundstestet! Me very proud!

Sen har det ju hänt massor av annat…..
Texas har som första Hummelvikare klarat apporteringstestet! Very proud!

Texas har också blivit SE VCH så det var också väldigt skojigt för Texas är väldigt duktig på att spåra….

2009

28/11 Idag så har Elenor och Texas varit på utställning i Lilleström i Norgee och det gick jättebra 🙂 De blev 3kk i juniorklassen med CK! Stort grattis!

25/10

10/10

23/8

29/6

14/6

1/6 -09 Ja vad ska man säga….. Mina göteborgare är ju galet duktiga….Tur att ni har gett mej tillbaka tron på göteborgare…. hihihihihi….Elenor och Texas gjorde en helt galen sak som är nåt som yra Carina kanske skulle ha kunnat gjort men inte så många andra….. De startade på två tävlingar samma dag…. Hmmm jag var väl inte sådär överentusiastisk när Elenor berättade om det. Men efter att vi hade talat ett tag så kom vi på en plan. Man ska ALLTID ha en plan. *skratt* Planer är otroligt bra att ha i alla sammanhang. Vår plan var att Elenor skulle först starta på den inoff tävlingen som var ett avslut på kursen som de gått och när de sen skulle starta på KM (samma som Tina och Theo) och såg att han inte var glad eller nåt så skulle hon bryta. Det gick skitbra på den första och där blev de 2:A på 178poäng! Jättestort GRATTIS till det!
Sen när det kom till den andra tävlingen så klev Texas upp från platsliggningen som han aldrig har gjort. Men varför han gjorde det kan man ju bara spekulera i men i alla fall så fortsatte dem att tävla och det gick väldigt bra på resten av momenten. Man får inte glömma bort att det dessutom är unghundar det här…. Jag är så otroligt stolta över er! Ni ger mej så mycket fin reklam med era trevliga hundar där nere i Gbg och för att inte tala om alla snälla ord ni alltid säger till mej. Stort lycka till även i framtiden……

31/5

10/5 Så himla skojigt att det gicks å bra för Texas på premiären i off sammanhang! Helt sjukt bra gick det. Elenor trodde att det var ca 11 hundar med i junkl hanar och där blev Texas placerad som nr 2 med CK. I nästa steg så blev han 3 bhkl. Vann gjorde en championhane och två blev jun hanen med CERT som slog Texas och sen kom Texas! Underbart att höra att det går så bra i så stor konkurrens också! GRATTIS!!!!
Jag glömde att skriva förut att Elenor var iväg och tränade med ett gäng och då kom det fram en herre och tyckte en  massa saker så Elenor blev ju lite rädd för han först (jag förstår henne väldigt mycket! hihihi). Sen visade det sej att han hade tävlat på väldigt hög nivå (SM) och han tyckte att Elenor och Texashade potential att gå väldigt långt så därför ville han hjälpa till så att de inte skulle göra en massa dumma misstag på vägen. Tänk att det finns så snälla människor runt omkring oss….. Jag är så stolt över er! Många kramar!

3/5

27/4 Idag så fick jag samtal av två överlyckliga tjejer med två duktiga hundar. Självklart så var det Tina och Elenor som varit i farten igen. De är aktiva där nere i Göteborg. Tina och Elenor gick fram till sin lydnadskursinstruktör och frågade om hon kunde ge dem privatlektioner. Men då sa den tjejen att hon tyckte att både ekipagen var för duktiga för henne så hon skulle försöka få någon mer rutinerad som skulle kunna fortsätta att hjälpa dem!
Himla skojigt att höra och vad ärligt gjort av tjejen som inte bara satt och håvade in extra pengar av mina flickor! Jag blir lika glad varje gång jag hör om generösa människor i hundvärlden…. Det finns hopp…. och det känns otroligt skönt!

17/4

5/4

28/3

21/1 Ny vikt på Texas är 17.6 kg

16/1 -09 Ojsan här hade jag inte skrivit mycket! *skratt* Det behövs ju inte heller då Elenor har både hemsida och blogg där man kan följa Texas liv nere i Göteborg.
Men en liten sammanfattning kan jag väl försöka mej på.
I veckan så ringde Elenor och var alldeles till sej eftersom att Texas kvällen innan hade kunnat bli överkörd. De var ute och gick och när Elenor kopplade loss honom så kollade hon inte så mycket bakåt utan mest framåt (precis som man brukar..) men Texas hann ju se att det var en hund nästan 50 m bakom, dem och springa dit glad i hågen för att få en ny lekkamrat. Så Texas såg inte bilen som kom och körde på den lilla vägen. Som tur var så såg föraren Texas och hann bromsa så ingenting hände. Men jag vet precis hur rädd Elenor blev för jag har varit med om samma sak när jag var ung och var ute med familjens bostonterrier. Han blev påkörd men hade sån tur att han hamnade under bilen och klarade sej utan några skador. .Skönt att allt slutade så bra för er så att ni kan fortsätta att jobba mot alla era mål.
Texas husse Marcus håller ju på att utbilda sej till polis och är snart klar med det. Därför så har han tyckt att det skulle vara koj att se om man skulle kunna använda Texas till något praktiskt inom polisen.
Så de har börjat att lära honom att leta krut och det älskar Texas! Så det ska bli väldigt spännande att se vart det kommer att sluta.
Elenor är intresserad och tränar Texas i lydnad och viltspår. Jag tror nog att hon kommer att prova på lite bruks och agility också! *skratt*

2008

21/8 Idag så har jag avmaskat, klippt klor, vägt och tagit nya bilder

14/8 Klippt klor. vägt och tagit nya veckobilder

7/8 Avmaskat, klippt klor och tagit 4 veckors bilder

24/7 Avmaskat, klippt klor och tagit 2 veckors bilder

22/7 Börjat att öppna ögonen

20/7 Börjat att få hängöron

14/7 Har börjat att mörkna på nosen och under trampdynorna

11/7 Tappat navelsträngen

10/7 Föddes 02.25 och vägde då 240 gr