Giros dagbok

tillbaka till Giros sida

2019

Blandade gamla bilder
Date med brorsan Bob på besök i Vasa


*
2018

15/10 Lite uppdateringar från Maria:
Lite uppdateringar från oss. Vi hittade en riktigt härlig tränare, hundkonsulten Tanja Eriksson som håller kurser här i trakten så vi har nyss anmält oss till sjätte kursen på raken med Giro ?? Vi har gått fint i koppel kurs, inkallning och är nu mitt uppe i tävlingslydnadskursen. Det är så kul att träna med Giro för hans ögon lyser upp och han är så ivrig att lära sig. Vi har gått kurser med andra tränare tidigare men Tanja Eriksson använder väldigt mjuka metoder med shaping (stavning?) som passar Giro jättebra. Vi har inga tävlingsambitioner än så länge men det är så kul då jag föreslår åt Tanja ”jag har tänkt att vi skulle öva på den här och den här grejen” och så kommer hon med tips på hur jag ska träna den grejen och PANG så sätter Giro varenda grej så snabbt. Första tävlingslydnadskursen började vi träna target med en träkloss för att få en fin ingång till grundpositionen. Efter fem veckor höll ägarna med lapphunden och newfoundlandshunden ännu på att träna in att få sina hundar att ställa sig med framtassarna på klossen. Det fattade Giro på 3 min ? Min vanligaste fråga på kursen är ”vad ska vi göra sen då?”

En grej som vi dock tragglar med är att Giro reagerar ganska mycket vid hundmöten och på främmande människor som vill komma och hälsa på honom. Han är aldrig aggressiv men skäller en hel del. Fastän det aldrig hänt något speciellt skäller han ofta en bra stund på speciellt män med skägg som hälsar på hos oss. Det går bra om folk ignorerar honom och han får närma sig i egen takt men böjer de sig ner och vill klappa skäller han oftast.

Nu i helgen ska vi på en två heldagars kurs om reaktiva hundar med hundkonsulten så jag hoppas vi ska få lite nya verktyg att jobba på de här situationerna med ? I november ska vi också gå hundmöten kurs så det ska bli kul.

De tidigare tränarna vi gått på kurs med har inte haft ”hårda” metoder heller men det känns som att då jag ställt frågor har jag inte fått svar eller så har det föreslagit grejer som inte riktigt lett till resultat. Då jag tex frågade Tanja hur jag skulle få honom att sätta sig upp från ligg utan att ta ett steg närmare honom och förstärka med handsignalerna sa hon ”ställ dig så här och håll handen statiskt i den här positionen”

Då jag gjorde det kunde han helt plötsligt det jag försökt öva på länge och nästa dag kunde han ligg sitt och stå när jag stod rakt upp utan några handsignaler alls.

Grattis! Åh vad kul att Veija är dräktig. Hoppas det blir många friska valpar ❤️

Tack för boktips. Ska läsa den. Håller själv på att läsa Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet. Superbra bok med många bra tips

2017

blandade bilder

24/2 Nu är Giro röntgad fram och bak och det gick bra. Det blev C/C bak och 0/0 fram 🙂 Så himla glad 🙂 I samband med röntgen så blev han även kastrerad. När de kollade på honom så var inte ena testikeln uppe i buken utan långt upp i gången, så det gjorde att det blev en mycket enklare operation. Så glad att allt gick så bra med operation och röntgen 🙂

2016

blandade bilder

juni

22/5

16/4 Blev glad idag när Maria hörde av sej och sa att hon varit på utställning med Giro. Mindre glad blev jag sen när hon sa att han inte hade nån testikel nere 🙁 Hon kan känna den ena men inte den andra. jag hoppas verkligen att de ramlar ner. Börjar bli så ledsen över alla motgångar med hundarna… Dessutom så hade inte domaren gett henne nån bedömning utan bara skrivit att inte testiklarna var nere så jag sa till att hon skulle prata med domaren, för hon har ju betalat för en bedömning och han var ju inte elak eller nåt så då tycker man ju att det minsta man kan begära är att de går igenom hunden…

april

9/2 Fick ett trevligt meddelande av Maria idag att nu var svullnaden nästan borta och ögonen var inte röda. Så glad att det inte var nåt farligt.

8/2 Idag så fick jag ett meddelande av Maria att Giro hade fått väldigt röda ögon och blivit svullen under ögonen. Hon frågade mej vad jag trodde och visade några bilder på Giro. Jag trodde att det kanske kunde vara nån allergi men Maria  sa att det var ingenting nytt i Giros liv. Så jag skickade bilderna till världens bästa veterinär Sarah och frågade om det var akut eller om hon kunde vänta med att åka in med honom nästa  dag. Sarah trodde att det kunde vara akut konjunktivit eftersom att det var på både ögonen. Rådet var att tvätta och skölja ögonen med koksaltlösning och avvakta och se.

januari

2015

december

25/11

oktober

20/7 Idag så blir valparna 2 veckor och därför har vi klippt klor, avmaskat, vägt och fotat dem.

19/7 Nu har familjen i Vasa bestämt vad blå ska heta och han kommer att heta Hummelviksgårdens Riddar Giro och ska kallas för Giro. Nu väger Giro över 1kg!

18/7 Nu är alla valparna tingade

17/7 Idag så fick jag byta halsband på honom för det andra var för litet

13/7 Idag så blir valparna en vecka, tänk vad tiden går fort. Så då är det vägning, kloklippning och fotografering på schemat.

12/7 Nu har blå börjat att försöka gå på riktigt!

7/7 Nu har han tappat navelsträngen

6/7 Först ut var en snygg, stor kille 🙂