Bee-Kinis dagbok 2005 >>>>

16/11 Nu får jag verkligen skämmas... Ing-Marie har ju ringt så många gånger och jag har glömt att skriva in det.... *rodnar av skam* Men sista rapporten är i alla fall så här: Bee-Kini har både hunnit börja och sluta att löpa. Det här löpet har hon varit så parningsvillig att Ing-Marie har nästan skämts över henne då hon fullkomligt har vrålat efter hanar. Jag undrar om det kan bero på att hon blev så förtjust i att ta hand om valparna i somras? För på det viset har hon ju aldrig varit medan hon bodde här, eller då kanske det är så att hon inte varit tillräckligt ranghög så när hon bodde kvar här så var det ju aldrig meningen att hon skulle ha blivit parad. Ja det är sånt man inte vet, men det är intressant att fundera över. Bee-Kini är i alla fall superlydig nu då de är ute i skogen och i princip så skulle inte Ing-Marie behöva ha nåt koppel överhuvudtaget på henne eftersom att det räcker att hon bara säger åt henne att komma så går hon vid Ing-Maries sida. Skönt att höra. Hon verkar ju ha landat nu då det gäller att lösa allting själv, men fortfarande är hon urdålig på att vara ensam och dammsugaren kan hon nu gå förbi då den är tyst! *skratt* Simon ska gå en agilitykurs med henne till våren så det ska bli spännande att höra om de äventyren för det har hon ju tyckt varit superskoj då hon har fått prova på lite grann. Bee-Kini brukar få följa med Ing-Marie på jobbet där hon charmar alla såklart för hon är ju så liten och söt! De tycker att det låter så fånigt och långt att ropa Bee-Kini så nu heter hon bara "Bicki"! *skratt* Vi som tyckte att hon hade ett så fyndigt namn!

5/10 Idag så ringde Ing-Marie igen för att avlämna rapport om Bee-Kini. Det mesta går rätt bra förutom att lämna henne ensam. Hon har ju aldrig varit ensam eftersom att hon har ju haft de andra hundarna med sej överallt. Hon är väldigt annorlunda mot då hon bodde här. Precis tvärtom i många avseenden faktiskt. Här har hon ju alltid gillat alla människor som kommit och hälsat på och gärna charmat dem och tom hoppat upp och satt sej i knä på dem. Men nu sen hon är ensamhund så har hon blivit lite reserverad mot folk hon inte känner. Familjen och de som hon känner blir hon jätteglad att träffa men annars så går hon som bara fram och nosar lite förstrött och sen är det bra. När hon bodde här så var hon inte så förtjust i andra hundar om man säger så. Hon gjorde ju ingenting men hon lät ju som om hon skulle äta upp dem, men nu är hon jättefeg då hon möter hundar. Men hela familjen tycker att hon är ett riktigt charmtroll så hon ligger ju med dem i sängen och är en skugga efter Ing-Marie. Skönt att hon är hos en familj som har haft många hundar och förstår hennes olika beteenden. Men det blir bättre och bättre allteftersom veckorna går så det är nog precis som Ing-Marie säger att nu måste ju Bee-Kini lösa vartenda problem själv och det är ju inte alltid så lätt då man är tonåring. Vi har inte varit dit och hälsat på än, men vi avhandlar ju allt viktigt via telefon. Puss på nosen lilla råttan från oss allihopa!

12/9 Jag glömde ju alldeles bort att tala om dramat som hände samma dag som jag skulle placera om Bee-Kini! Jag stannade i Bjästa för att ta ut lite pengar på Minuten. Bee-Kini fick sitta i framsätet på golvet eftersom att vi inte hade buren i bilen och hon skäller och lever om så väldigt om hon sitter bak med de andra. Lat som jag är så parkerade jag alldeles utanför minuten. Jag tog ut pengarna och hundarna skällde i bilen och Bee-Kini var ju värst såklart och då jag ska öppna bilen så vad har hänt? Japp den lilla råttan har kommit åt en dörrkapp och centrallåset har låst hela bilen. Så där stod jag med flera skällande hundar och en låst bil och en tid att passa hos veterinären + att jag skulle träffa Ing-Marie innan veterinärbesiktningen. *Djup suck* Jag gick till korvkiosken och frågade om de hade en telefon som jag kunde låna. Nej den var trasig men hon såg väl min desperata blick så hon sa att jag gör ett undantag så får du låna vår privata. Varmt tack till dej! Jag ringde hem till Leffe och talade om hur det var och då sa han att jag skulle kolla om bagaget var låst. Som tur var så hade det inte låst så då var det "bara" för mej att kliva in i bagaget och åla mej framåt så att jag skulle kunna nå dörrknappen på bakdörren och sen låsa upp. Men då kom ju Bee-Kini på att oj vad skoj att matte ligger och kryper så där så då jag öppnade på gallret så var hon ju snabbt bak hos Pyttan och Leevi! Leevi höll på att hoppa ur bilen för att gå på egna strövtåg! *Djup suck* Mitt i allt strul så kom en snäll tjej och såg vilka problem jag hade och frågade om hon skulle passa hundarna så att de inte skulle hoppa ut och det var ju hur gulligt gjort som helst. Så jag kan ju inte säga att Bee-Kini var min jättefavorit då vi kom till Ing-Marie! Men slutet gott allting gott! Ing-Marie frågade om Bee-Kini hade träffat på några små barn. Nja inte riktigt små men de som är 3-4 år. De hade varit och hälsat på en kompis som hade en tjej som precis hade börjat gå och Bee-Kini fattade ingenting vad det var och skällde och höll på. Men sen hon hade sett att hon gick och käkade på en kaka som man kunde ta smulor från då gick det bra! Sen la hon sej ner under bordet och sov och lite senare så var hon ute och lekte med alla barnen inkl lilla tjejen. Men hon vill ju gärna ha koll på Ing-Marie så hon följer henne överallt som en skugga utom på toan, för det är en fredad zon! *skratt*

10/9 Fortfarande så går allt bra då det gäller allergin, men hon vill inte vara ensam så idag fick hon vara med Ing-Marie på jobbet och charmade alla såklart! ;) Men Ing-Marie är faktiskt ännu tjurigare än mej och ger inte upp i första taget så hon får säkert ordning på henne då det gäller att vara ensam också.

9/9 Natten har gått jättebra eftersom att hon har sovit i Ing-Maries säng! *skratt* Sonen har inte visat någon allergi så det känns ju skönt. Ing-Marie har redan börjat att träna henne lite i lydnad så jag tror att hon kommer att få det mycket bättre som ensamhund än att "bara" vara en i flocken här hos oss, för hon är ju lite speciell vår lilla Bee-Kini.

8/9 Idag så har vi omplacerat vår lilla Bee-Kini. Det är en gammal brukskompis som ska prova och se om det går bra att ha henne annars så tar vi  ju bara hem henne igen såklart. Det som är lite oklart är om en av sönerna ska klara av henne eftersom att han är allergisk, men de har varit hit och då gick det bra. Det andra är ju att hon ska klara att vara ensam lite grann och det kan nog bli värre eftersom att då jag har lämnat henne så har hon ju ändå haft sällskap av de andra hundarna. Men vi håller tummarna att allt ska gå bra.

10/7 Idag så var Leffe och Thomas iväg och badade med alla utom Mippan. Då gick de ut i vattnet och lämnade Bee-Kini ensam på stranden så att hon fick se hur de andra hundarna hoppade och dök från en flytrygga. Efter ca 20 minuter så insåg hon att det var rätt tråkigt att sitta ensam och kolla så då gick hon försiktigt ut tills hon inte bottnade och sen så simmade hon så fint ut till de andra och då blev hon helt plötsligt en riktig Hummelvikare igen! Så nu badade hon och simmade och dök som ett litet tok! Precis som de andra! En tröst denna sorgliga dag i alla fall!

18/6 Idag på funktionsbeskrivningen så ville inte Bee-Kini simma. Det hade jag inte väntat heller. Men jag såg att hon var mer sugen än vad jag hade förväntat mej så jag gick helt sonika iväg ut i vattnet och lockade på henne och då simmade hon till mej. Så jag tror att om hon bara får lite tid på sej så kommer det säkert att släppa eftersom att hon simmade ju bra i höstas för då apporterade hon även fågel i vattnet.

11/6 Idag så hade SSRK en prova-på dag i Bredånger. Jag och Linn åkte dit med Bee-Kini och Vilma. Bee-Kini tog utan problem en vattenapportering med dummy, så jag blev så glad så glad! För här hemma så har det gått bra med markeringar då det är hennes egna dummiesar men nu kunde hon alltså även ta en annans dummy, så jag hoppas att det börjar släppa för henne nu. Sen gick Linn ett släpspår med henne. Först så fattade hon inte riktigt vad hon skulle göra eftersom att hon inte hade någon sele på sej, men efter en liten stund så satte hon iväg. Hon tappade spåret en gång så att Linn fick visa henne på spåret men sen gick det i full fart mot kaninen! 

6/6 Idag så var det avslutning på jaktkursen. Vi gjorde en walk-up, men sin vana trogen så ville inte Bee-Kini apportera på kursen... *suck* Men hon var lydig och jag kunde lämna henne ensam med andra hundar medan jag gick och knäppte kort på Kenzo utan att hon klev upp. Sen kunde jag bara springa ifrån henne för att hämta en dummy själv och då satt hon kvar. Om jag tog en dummy och kampade ordentligt med henne så tog hon den till slut, så det finns hopp! *skratt* Vi kommer att kämpa på med henne i alla fall.....

5/6 Idag så for vi ut till Gullviks havsbad och tränade lite av varje med hundarna. Jag ville prova om Bee-Kini kunde apportera på vatten så jag tog med mej både dummy och en liten kricka. Det gick jättebra med båda två så nu blev matte så stolt över sin lilla "råtta"! Däremot så kastade jag inte så långt ut att hon behövde simma utan det räckte att hon gick så att vattnet gick till halsen på henne. Men det var jättekul, så jag hoppas att det har släppt för henne nu. Efter badandet så tränade Linn lite lydnad med henne och det gick också ganska bra. Sen körde vi en budföring och det gick strålande. Full fart ut till Monica som tog emot henne.

4/6 Idag så tog jag med mej Linn och gick ut och tränade Bee-Kini på några enkelmarkeringar. Ett under skedde och hon apporterade glatt och snabbt! Precis som hon gjorde i höstas. Oj vad skönt, för jag har inte kunnat förstå varför hon har blivit sådär att hon inte vill bära överhuvudtaget. Sen var vi ju iväg och badade med hundarna i går och då ville hon inte simma, men hon badade rätt mycket i alla fall. Jag får väl hoppas att hon bara är inne i någon period och att det går över för i höstas så både simmade Bee-Kini och apporterade fågel..... Men söt är hon den lilla fulingen! *skratt*

1/6 Idag så blev det lite rapportträning med lilla Bee-Kini. Det var ju första gången så det blev ju bara en förlängd budföring så att hon skulle lära sej kommandot och så. På kvällen så åkte jag och springer-Malla till träningen i Bredånger men vi gjorde inget med Funny och Bee-Kini utan det blev bara passivitetsträning. Knäppte några kort såklart! ;)

31/5 Idag så var Linda (min alldeles egna praktikant!) ute och la ett kort viltspår med Bee-Kini. Nu har jag börjat om alldeles från början med hennes träning så får vi se hur det går. Så idag så gick Linda ett kort spår ca 50 meter med bara en vinkel och rätt mycket blod. Medan Linda gick spåret så stod jag på sidan med Bee-Kini så att hon inte skulle se någonting. Så direkt efter att Linda var klar så km jag med Bee-Kini och då gick Linda spåret med henne. Det gick jättebra! Bee-Kini tog spåret direkt och spårade jättebra hela vägen och bar sen lyckligt klöven! Det finns kanske lite hopp för den lilla råttan! *skratt* Jag glömde ju att säga att igår så tränade Linda lydnad med Bee-Kini och det gick ganska bra tills hon satte sej på något djur eller nåt för sen blev hon jätterädd och försiktig för att gå förbi ett visst ställe på gräsmattan.....

30/5 Idag på jaktkursen så var Bee-Kini helt ointresserad av det mesta. Lite kul tyckte hon att det var med inkallningen men då när man ska stoppa, så tycker hon inte alls att det är en bra idé... Hon tog inte fågel och ville inte bada så det var bara att avvakta och vänta och se om det blir annat då man håller på med sina egna hundar. Jag ska ta och fara iväg med dem så att de får bada och se om inte Bee-Kini hänger på av bara farten, för i höstas så simmade hon och apporterade. Så jag hoppas verkligen att hon stilar till sej och blir som hon har varit förut. Men vanliga lydnaden går rätt bra i alla fall.

28/5 När vi vägde Bee-Kini så vägde hon nu 13.2 kg. Hon tyckte att det var ganska OK med ett ordentligt flippöra för hon är ju van! *skratt*

24/5 Igår så var vi på jaktkurs igen. Vi fick rätt mycket beröm för kontakten och lydnaden men apporteringen har försvunnit under vintern.... suck... Men vi börjar om från början och igår så tog Bee-Kini i alla fall och kom med en tennisboll så då blev matte så glad, så glad. Det är ju tur att man har duktiga valpköpare som kan representera kenneln! *flin* Så nu ska vi börja om inomhus att hon får hålla i en valpdummy så får vi se hur det går.

16/5 Idag så var det första gången som Bee-Kini fick följa med på jaktkursen! Det gick faktiskt över förväntan... Hon blev lite ettrig mot Tudor så jag fick knöla ihop henne men sen kunde jag ha henne lös på hela kursen fastän det var första gången som hon såg de andra hundarna. Hon tom apporterade idag, så Anders och Jocke trodde att formsvackan berodde på löpningen, så jag hoppas att det var så. Så nu ska jag jaga på Linn så att hon hjälper mej med de nya övningarna.

15/5 Idag så var jag och Linn iväg och tränade hundarna. Vi körde linjetag och det gick jättebra förutom att hon inte apporterade men det hade jag ju inte väntat mej heller. Hon har ju fått någon knäpp nu och vill inte bära utan hon springer rakt fram och kan ta den i munnen fram och tillbaka för att sen spotta ut den. Men hon fokuserade rätt bra i alla fall! Sen körde vi den första övningen och den gick jättebra för då apporterade hon till mej, så då slutade vi efter första försöket såklart! *stolt matte* Sista övningen var att lära henne "sitt" på en visselsignal. Det gick inte så bra.... Hon kan ju "fot" så om hon går kopplad vid min sida så sätter hon sej automatiskt då jag stannar och visslar, men om jag för att testa henne låter henne gå hur hon vill i kopplet så nosar hon hellre på marken.....Ska bli jätteskoj att få höra vilka tips vi kommer att få i morgon på kursen. Vi får nog ta med ett A4 ark om allt ska få plats! *skratt*

14/5 Nu har vi vägt Bee-Kini igen och hon står kvar på samma vikt som förut. Men vi tycker att hon ser lite bättre ut eftersom att nu har hon börjat att få lite päls i alla fall. Idag så smet hon iväg i full fart ut på grannens väg och sen fick hon hjärnsläpp då hon hörde att vi blev arga på henne och sprang ännu fortare men utanför gärdesgården och ut på vägen och in på vår gård den rätta infarten. Snacka om att pulsen var hög.... Vilken start på dagen som sen avslutades med att vi tog bort Bäcka.... Dessutom är det ju Pingstafton...

11/5 Idag så var jag äntligen iväg och vaccinerade Bee-Kini! Hmmmm jag får väl skylla på att det har varit lite annat på gång... *flin* Jag tränade henne lite också och det gick rätt bra med tanke på att hon löper...

9/5 Jag har ju börjat en jaktlydnadskurs tillsammans med Susanne och Kenzo. Men utan hund eftersom att hon löper. Otroligt skoj att gå utan hund för oj vad man ser och lär sej mycket då! Det kan jag verkligen rekommendera. Dagens övningar var markering med störning och minnesmarkering och lite linjetagning. Markeringsövningen gick till så att en kastare stod en bit ut i skogen. Sen tog man hunden lös (och utan godis naturligtvis) och gick mot kastaren som kastade dummyn bara en liten bit och sen vände man och gick tillbaka. Hur långt man gick tillbaka berodde ju på hur mycket man hade tränat innan. Sen gick man tillbaka mot kastaren och skickade iväg hunden. Om hunden skulle ha knallat så skulle kastaren kvickt som bara den ha tagit upp dummyn igen för att inte hunden ska få någon belöning för sitt felaktiga beteende. Det gick otroligt bra för alla ekipagen. Sen gick vi iväg till en öppen åker med viltstängsel på ena sidan och tränade linjetag som är början till dirigering. Det klarade också hundarna utan problem. Vi har ju även börjat att lägga viltspår med tollarna. Bee-Kini har inte riktigt fattat vad det är hon ska göra så vi lägger korta spår med mycket blod till henne. Men nu på slutet så har hon varit duktig och spårat själv ända från början, så vi har inte så bråttom utan vi får se hur det kommer att gå med henne.....

6/5 Leffe och jag for iväg och tränade lite med Bee-Kini och Pyttan. Det blev några markeringar. Jag blev jätteglad för den första sprang hon ut till och greppade på en gång, men sen drog hon iväg på nya äventyr i skogen. Jag gjorde en till och då sprang hon ut på en gång men luktade bara helt snabbt på dummyn och ville inte göra nåt mer. Jag gick ut och lekte och försökte kampa med henne, men inte gick det så bra. Så jag hoppas att vi kan få några bra tips nästa måndag då hon ska få följa med på kursen.

30/4 Idag har även Bee-Kini börjat att löpa. Hon blev nog inspirerad av mamma Mitzy och syrran Bira! ;)

4/4 Bee-Kini har nu visat att hon är bra mycket tuffare än vad jag trodde! Våra vuxna hundar har inte brytt sej om att tukta henne speciellt mycket eftersom att jag antar att de inte tycker att hon innebär något hot mot dem. Men Vilma har gjort några tappra försök att få henne att ge sej... Men den lilla råttan svarar tillbaka och då är Vilma så snäll att hon brukar ge sej... En kväll då jag gick ut för att träna lite inkallning så såg hon väldigt fokuserad ut, men då hon i full fart sprang emot mej så sprang hon lika tvärt förbi och nosade i backen där det var mycket skojigare... Hmmmm.... Ibland så är de billiga de små liven... Jag gick och satte henne på samma ställe och gjorde en till inkallning och då sprang hon i full fart och satte sej på bron! *djup suck* Men just den här kvällen så kände jag att nu ska jag då inte alls ge mej. Så jag bar ganska bryskt ut henne på gårdsplanen igen och gjorde en ny inkallning och samma procedur uppretades... 3 gånger fick jag göra om det hela innan hon kom och satte sej klockrent vid min vänstra sida! Så det gäller att inte fastna i den ljuva tollarblicken! Annars så tycker jag att hon är duktig på lydnadsträningen på lördagarna. Hon bryr sej inte om de andra hundarna så pass att hon vill till dem i alla fall. Hon är ju nyfiken, men det är inga problem att köra momenten utan koppel, så det är skoj! Jag anmäler nog henne till MH i juni så jag hoppas att hon kommer med! Nu har hon även tappat den lilla päls som hon hade så nu liknar hon en Podenco Ibenko (vet ej hur det stavas...) eller vad de heter, men med hängöron (eller vad man nu ska kalla hennes öron! *skratt*)

27/2 Här kommer även bevis på att lilla Bee-Kini råttan också kan apportera ägg! *flin* Hon visade att hon är "streeet-smart" i helgen. Här inne i huset har hon inte förstört någonting förutom alla hundtofflor som hon sliter ut stoppningen ur. Men det är ju redan hundarnas så det räknas inte. I alla fall så såg jag något konstigt som såg söndertuggat ut på golvet. När jag kollade närmare så såg jag att det var hennes fd munkorg, som hon hade hämtat från hallen där vi har massor av koppel och andra saker också. Men det var bara munkorgen som hon åt upp! *skratt* Hon är ju lite skojig på sitt vis. Lydnadsträningen går ganska bra. Det beror som vanligt mer på mej än på henne.... Jag har haft så ont att jag har inte kunnat träna som jag hade velat. Men då kör vi i alla fall lite inomhus, men vi är långt ifrån lika duktiga som kullsyskonen Bira och Kaizer!

19/2 Nu väger Bee-Kini 13.1 kg.

15/2 Idag så gjorde Bee-Kini så att jag höll på att få en hjärtinfarkt. Vi hade varit och köpt spån till hästarna och då tog vi med oss Pyttan och Bee-Kini. När vi kom hem så släppte jag ut båda två ur Mazdan nere vid stallet, fastän jag brukar bara släppa ut dem en och en för att de inte ska hitta på något bus, eftersom att vi bor rätt nära en väg där de kör rätt fort. Men jag frångick mina principer den här gången och det skulle jag inte ha gjort.... Bee-Kini drog iväg i fullt bus med Pyttan efter, for bakom garaget, full fart framåt och rätt upp på vägen där det kom en bil. Jag stod och vrålade på henne men vågade inte gå emot henne eftersom att hon är rätt vek så tänkte jag att då kanske hon fortsätter över vägen. Hur som helst så gick det bra och det är vi ju tacksamma för såklart. Så nu är det strama tyglar som gäller för den lilla råttan! *skratt*

29/1 Idag så var vi och vägde hela gänget och nu väger Bee-Kini 12.95 kg.

25/1 Får man säga att ÄNTLIGEN så har de vuxna börjat att tukta Bee-Kini! Hon har varit rent odräglig mot de vuxna hundarna och inte respekterat dem ett dugg... När tex Bäcka har fått något att äta så kan Bee-Kini stjäla ur munnen på henne och Bäcka säger inte ifrån....Märkligt har det varit... Men nu är det äntligen slut på sötebrödsdagarna för henne. Igår så hade Vilma ett pipdjur som hon låg och lekte med. Sin vana trogen så gick ju Bee-Kini bara fram och skulle ta av henne men då morrade Vilma och sa att den ville hon ha själv. Men då tände Bee-Kini till och blev elak tillbaka, hon som annars är så himla vek och försiktig... Så jag fick gå dit och tala om vem som det är som bestämmer medan husse är på jobbet! (*skratt*) Så det blev som inget mer utav det. Ikväll så var det samma visa men med Pyttan. Det var samma pipdjur också! Pyttan låg och lekte med den och så kom Bee-Kini stormande i 120 knyck över vardagsrumsgolvet och skulle sno den ur munnen på Pyttis så hon sa också ifrån så då blev hon förskräckt och började fjäska att det var ju inte alls så hon hade menat... Jag vet inte om det är för att hon har varit så liten som de har släppt henne så långt, men nu hoppas jag att även hundarna sätter gränser för den lilla råttan som verkligen ser till att utnyttja tillfällen för att få sin vilja igenom. Men söt som en karamell är hon men långt ifrån vacker.... Jag hoppas att jag har lika fel med henne som jag har haft med Pyttan!

15/1 Bee-Kini skötte sej riktigt bra på valpträffen idag! Det var bara det att då Susanne skulle ta med henne och Vilma på en promenad så sprang hon tillbaka till mej då hon blev lös.... Mattegrisen! Hon är verkligen inne i någon period nu då hon skäller och ska ha kontroll på allting. Så just nu är hon väldigt skvättig och fjantig mot allting mot vad hon har varit förut. Fortfarande är hon i alla fall relativt lydig. Jag har aldrig koppel på henne här hemma men det är de gånger då de ska gå lösa från bilen och man är lat och tar flera hundar åt gången i stället för en och en så då passar hon på att dra iväg med Vilma. Så det gjorde de idag och då var hon borta en stund men sen kom hon lycklig tillbaka med en kattskit i munnen. Bee-Kini gillar då man busar med henne genom att blåsa på henne. Först så gör hon sina specialpussar och sen blir hon galen och krafsar mej i huvudet och sen gör hon sej till genom att slicka mej i örat. Hon är nog den absolut trevligaste familjehunden vi någonsin har haft.

7/1 -05 Nu behöver inte Bee-Kini ha munkorg hela tiden i bilen! *skratt* Jag har börjat att träna henne lite mer i lydnad och håll kvar övningar inne med apporter. Det går ganska bra. Hon är ju fortfarande som en katt och vill gärna sitt i knä och gosa. Hon är ju absolut ingen skönhet vår lilla Bee-Kini men det är nog svårt att få tag på en trevligare familjehund. Hennes nackdel är ju att hon skäller ofta på allt möjligt, men jag tror och hoppas att det är som jag precis skrev på brorsan Bonds sida att det är en mognadssak. Jag har tagit med henne ensam på miljöträningar inne i stan och det går hur bra som helst. Men tyvärr så har ju Bäcka lärt dem att skälla i tid och otid. Bee-Kini kommer också alltid och lägger sej på mina fötter då jag sitter vid datorn. Hon är precis som Bäcka väldigt förarvek inte att alls att blanda ihop med att hon är dålig mentalt eller så. Just nu är hon inne i en period då hon inte gillar skrammel, så vi skramlar på för fullt här hemma för att härda henne. Jag hade allihopa lösa här hemma igår och de kom in en efter en. Men Pyttan kom bara till bron och sen kom hon inte in. Så jag blev rätt arg på henne tills jag såg anledningen...  Japp hon hade Bee-Kini som satt fast i svansen! Så då Pyttan försökte komma uppför trappen så drog Bee-Kini helt sonika ner henne i svansen igen! Den här lilla råttan har verkligen manipulerat de andra hundarna. Pyttan är ju absolut inte känd för att tolerera speciellt mycket från andra hundar, men Bee-Kini får göra i princip vad hon vill med henne utan att hon blir arg. Om jag ska dela ut en sak till dem var tex en korvskiva eller nåt så kan Bee-Kini utan pardon ta en korv ur munnen på tex Bäcka! Men skulle någon bli less på Bee-Kini oh säga åt henne så slår hon ju nästan knut på sej själv. Då blir hon en riktig S-formation! Men de andra hundarna blir ju nästan aldrig upprörda på henne eftersom att hon är så liten och söt! Men nu så är sötebrödsdagarna över från min sida i alla fall, så nu är jag hård men rättvis såklart mot henne!